10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Yıldız Yavuz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinin düzenlediği engelli öğrencilerin çekimlerinden oluşan fotoğraf sergisi büyük beğeni aldı.

 

Faaliyetlerini Kilimli’de yürüten Yıldız Yavuz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde, okul salonunda düzenlediği sergi büyük beğeni aldı. Özel çocukların okul faaliyetleri sırasında atık malzemelerden yaptıkları el işleri, resim, takı ve ahşap boyama işleri gibi eserlerin yanı sıra, Okul Öğretmeni İlknur Birinci’nin koordinatörlüğünü yaptığı etkinlikte çekilen fotoğraflar da sergilendi. Sergide Yıldız Yavuz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinin yanı sıra, Ziya Gökalp Ortaokulu ile Yüzüncü Yıl Ortaokulunda öğrenin gören özel çocukların yaptığı çalışmalara da yer verildi. Serginin açılışına Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Üstün, Ak Parti Kilimli İlçe Başkanlığına Orhan Gebeş, CHP İlçe Başkanı Filiz Kandemir, ilçede bulunan eğitim kurumları yöneticilerinin yanı sıra kalabalık bir veli topluluğu katıldı. Kilimlili vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergide, özel öğrencilerin yanı sıra, Muhammet Yıldız, Muharrem Sorgun, Oğuz Tosun ve İlknur Birinci’nin çektiği fotoğraflar da yer aldı.

 

BİR KENT İMECESİ OLDU

Sergiye gösterilen yoğun ilgiden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Yıldız Yavuz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Zeycan Bahadır, hazırlanması ve sunumu sırasında yoğun emek harcayan öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti. Yıldırım, “Sergimiz tam bir kent imecesiyle ortaya çıktı. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) fotoğrafların baskı maliyetlerini üstlenirken, Sergi Odası Sahibi İbrahim Akyürek çerçeve desteği sundu. Fotoğrafların çerçevelenip asılması için Muhammet Ali Avcı büyük çaba harcadı. Nağme Fotoğrafçılık baskıları gerçekleştirdi. Onların emekleriyle bu güzel sergi ortaya çıktı. Davetimizi geri çevirmeyip açılışa katılan, destek veren herkese, özel çocuklarımız adına sonuz teşekkür ediyorum” dedi.