Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, "Ne Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) ne de Türkiye Kömür İşletmeleri'nde (TKİ) hiçbir şekilde işçi çıkartılması söz konusu olmayacak, özelleştirme söz konusu olmayacak. Burada amaçlanan TTK ve TKİ'nin uhdesinde bulunan büyük geniş kömür alanlarının özel sektör eliyle ekonomiye kazandırılmasıdır" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, 10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda (EIF) yaptığı konuşmada, milli enerji ve maden politikasının bir kalkınma hamlesine dönüştüğünü belirterek, "Dünya klasmanında bir altyapı, dünyanın en başarılı şirketleriyle ortak yerlileştirilmiş Ar-Ge çalışması ve maksimum istihdam yeni enerji politikamızın temel ayaklarını oluşturuyor. Bu kalkınma politikasında en çok önem verdiğimiz konulardan biri, kısa ve uzun dönem enerji arz güvenliğine sadece petrol, doğalgaz, kömür, yenilenebilir olarak bakmayıp, insanımızın zekasını, çalışkanlığını ve yenilikçiliğini de bir arz güvenliği ve kalkınma aracı olarak kullanmak olacaktır" şeklinde konuştu.

Dönmez ayrıca yeni dönemde sürpriz Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ihaleleri olacağını da ifade etti.

"Ne TTK'da ne de TKİ'de hiçbir şekilde bir işçi çıkartılması söz konusu olmayacak, özelleştirme söz konusu olmayacak"

Son dönemde kamuoyundaki maden sektöründe işçi çıkartılacağına yönelik söylentiler olduğunu belirten Dönmez, "Yerli kömürde üretimi artırmak arzusunda olduğumuzu ifade ettik. Ama bazıları, "yalan söylüyorsunuz işletmeleri kapatacaksınız" dedi. Biz "istihdam artışını hedefliyoruz" dedikçe "hayır siz bizi işten atacaksınız" dediler. Anlaşılan ya biz iyi ifade edemiyoruz ya karşı taraf bizi anlamak istemiyorlar. Belki de tercümanlarda hata var. Ne TTK'da ne de TKİ'de hiçbir şekilde bir işçi çıkartılması söz konusu olmayacak, özelleştirme söz konusu olmayacak. Burada amaçlanan TTK ve TKİ'nin uhdesinde bulunan büyük geniş kömür alanlarının özel sektör eliyle de ekonomiye kazandırılmasıdır. Sadece Zonguldak'ta 1,5 milyar tonluk taş kömürü rezervimiz var. Kamu, özel, yılda 1,5 milyon ton üretiyoruz" açıklamasında bulundu.