TTK’nın özelleştirlmesine karşı imza kampanyası başlatan Vatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı,

“Özelleştirme yoksulluk, kölelik, işsizliktir”

Vatan Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Vergi Dairesi binası önünde gündemde yer tutan TTK’nın özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı. Burada başlattıkları imza kampanyasıyla ilgili basın mensuplarına demeç veren Vatan Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Remzi Demirci,  özelleştirmenin yoksulluk, kölelik ve işsizlik olduğunu belirterek, “Bir olalım birlite olalım madenlere sahip çıkalım.” dedi.

“TTK’NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ ZONGULDAK İÇİN YIKIMDIR”

TTK’nın özelleştirilmesi Zonguldak için bir yıkım olduğunu söyleyen Demirci, “Özelleştirme milli devlete yok etmeye yönelik emperyalist bir saldırıdır. Özelleştirme ile ülkemizin kaynakları peşkeş çekilmiştir. Milletin ekonomik varlıkları haraç mezat satılmıştır. Özelleştirme politikasının milletimize hiçbir yararı olmamıştır. Tam tersine holdingleri daha da zengin etmiş ülkemiz dışa bağımlı hale getirmiştir. Zonguldak yıllardır sistemli bir saldırı ile karşı karşıyadır. 20 yıldır redevans ve taşeronlaştırma adı altında özelleştirme yapılmıştır. Redevans ve taşeronlaştırma özelleştirmedir. Hükümetin son olarak almış olduğu özelleştirme kararı da bunun bir parçasıdır. TTK’nın özelleştirilmesi Zonguldak için yıkımdır. Gelen hükümetlerin hiçbiri Zonguldak’a yatırım yapmamıştır. Zonguldak yıllardır işsizliğe mahkum edilmiştir. Göç veren bir şehir haline gelmiştir. Şimdi de gözlerini madenlere dikmişlerdir.” şeklinde konuştu.

“ZONGULDAK YETERİNCE BEDEL ÖDEMİŞTİR”

Zonguldak’ın TTK’nın özelleştirilmesine karşı çıkacağını ifade eden Demirci, “Madenleri özelleştirmeye yönelik çabalar başarılı olamayacaktır. Zonguldak bu yıkım girişimini durduracaktır. Büyük madenci yürüyüşündeki gibi Zonguldak tümüyle kenetlenecektir ve bu saldırıyı püskürtecektir. Zonguldak yeterince bedel ödemiştir. Ekonomideki kötü gidişin faturası Zonguldak’a ödetilemez. Madenler Zonguldak’ın geleceğidir. Zonguldak TTK’nın özelleştirilmesini durduracak ve kendi geleceğine sahip çıkacaktır. İşçisiyle köylüsüyle esnafı, öğrencisiyle ve kamu çalışanıyla tüm Zonguldaklıları özelleştirmeye karşı mücadeleye çağırıyoruz. Ayrım yapmadan tüm siyasi partileri ve tüm demokratik kitle örgütlerini özelleştirmeye karşı mücadeleye yer almaya çağırıyoruz.” diye konuştu. Aykut KARA