Kozlu Güney Mahallesi Kavaklık mevkiinde yapımı devam eden cami inşaatında yapılan özensiz çalışma, mahalle halkını huzursuz ediyor. Orada yaşayan bir kısım vatandaş, bir yandan bulaş riski, diğer yandan da etrafa gelişigüzel yayılan malzemeler yüzünden düşüp bir yeri kırma tehlikesi yaşadıklarını iddia ediyor.

Kavaklık’ta geçtiğimiz aylarda başlayan cami inşaatında, çevre güvenliğini hiçe sayan özensizlik vatandaşları canından bezdiriyor. Yapılan gelişigüzel çalışma ile yolun her yanının şantiye alanı gibi kullanılması, özellikle yaya vatandaşlar için tehlike arz ediyor. Tüm kaldırımlar işgal edilerek yolun her iki tarafına düzensiz şekilde yayılan kalaslar, demir çubuklar trafik akışının içinde yürümek zorunda kalan yaya vatandaşlar gibi bisiklete binen çocuklar için de tehlike oluşturuyor.  Hiçbir önlemin alınmadığı şantiye alanının yetkililerce hiç denetlenmemesi de vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Şantiyede çalışan işçilerin iş güvenliği kurallarının yanı sıra Covid 19 önlemlerine de dikkat etmemesi, aynı kişilerin zaman zaman mahalle içinde dolaşması vatandaşlar için ayrı bir endişe kaynağı oluşturuyor.

HUZURUMUZU BOZMAYA KİMİN HAKKI VAR
Konuyla ilgili Halkın Sesi’ni arayan vatandaşlar, “Cami inşaatı başlayalı mahallede güvenlikle ilgili sorunlar yaşamaya başladık. Müteahhit, yol kenarlarını inşaat malzemesi depo alanı gibi kullanılıyor. Her tarafta demir malzeme, kalas, çivi dolu. Ne bunları doğru düzgün istifleyen, ne de toplayarak alandan uzaklaştıran var. Çocuklarımızın bisikletle gezdiği alanlar, adeta mayın tarlası gibi. İnşatta ne baret, ne de maske kullanan var. İş güvenliği önlemi olmadığı gibi pandemi tedbirlerine uyan da yok. Düşüp bir yerimizi kırma, ayağımıza demir ya da çivi batma tehlikesi kadar bulaş riski de yaşıyoruz. Bu şahıslara neden kimse bir şey demiyor. Bizim huzurumuz bu kadar bozmaya kimin hakkı var” diye şikâyette bulundu.
(Ayşe İslamoğlu)