Dünya Roman Günü nedeniyle BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer bir açıklama yaptı. BEÜ basın bürosundan duyurulan açıklamasında Rektör Özer şu görüşlerine yer verdi:

Anadolu coğrafyası tarih boyunca Romanlar ve Roman kültürünün gelişimi açısından önemli bir yere sahip olmuştur. Birçok Roman, zengin ve farklı kültürleriyle toplumumuza katkılar sağlamıştır. Dünyanın farklı yerlerinde yaşan Romanlar yaşadıkları yeri renkli kültürleriyle canlandırmışlardır.

8 Nisan tarihini bir şenlik, bir şölen olarak değil; bir anma, farkındalık oluşturma gayreti içinde, Roman kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları anlama adına empati geliştirmek için önemli bir gün olarak idrak ediyoruz. Üniversitemiz bu farkındalığın oluşturulması için yoğun bir çaba içinde olacak. Bu duygu ve düşüncelerle, tek bir yaratandan gelen Ademoğullarının yaratılanı sevmesi düsturuyla gerçek bir kardeşliğin oluşturulabilmesi, Romanların etnik ve kültürel ayrımcılığa uğramamaları, yaşamın hiçbir alanında baskıya maruz kalmamaları ve sosyal hayatta hak ettikleri yeri almalarını diler, Zonguldak’taki Roman vatandaşlarımız başta olmak üzere ülkemizdeve tüm dünyadaki romanların gününü kutlarım