Aynı zamanda doktor olan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan,
“Korona Partisi”ni savundu 

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK!

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, bir soru üzerine Alaborina’da düzenlenen Merkez İlçe Başkanlığı Dayanışma yemeğinde yaşayan sosyal mesafe rezaletini savundu. İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği sosyal mesafe kurallarının yok sayıldığı, insanların dizdize oturduğu yemekte sosyal mesafe kurallarına uyulduğunu iddia ederek eleştiriler kabul etmedi. 
Ancak o gece Halkın Sesi’nin çektiği fotoğraflar Selim Alan’ı yalanlıyordu. Basına verilen fotoğraflarda maskeli olan davetliler gece boyu maskesiz ve sandalyeler arasında boşluk olmaksızın yanyana oturmuştu. 

“ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMİYORUM”

Aynı zamanda doktor olmasına rağmen yüzlerce kişinin can güvenliğinin riske edildiği gecenin hala arkasında duran Başkan Selim Alan, “Hiç bir vatandaşı ya da partiliyi bu riske atmayız. Bir eksiğimiz varsa özür dilemeyi de biliriz. Merkez İlçe Başkanlığımızın düzenlediği yemek öncesi Mükerrem başkanımızla günün erken saatlerinde gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını kontrol ettim. Öyle bir görüntü verip kötü örnek teşkil edemeyiz. Vatandaştan bunu rica eden bir belediye başkanı olarak bir ekip olarak öyle bir şeyin içinde olmamıza imkan yok. Yemek girişinde ateş ölçümü yapıldı, dezenfektan verildi ve masalarda sosyal mesafeye uygun oturuldu. Kötü bir örnek olduğunu düşünmüyorum. Ben eleştirileri kabul etmiyorum” dedi.