AKP kongresine Zonguldak Kömürspor’un otobüsünü tahsis ederek AKP’lileri gönderenlere bir tepki de eski Zonguldaks por oyuncusu  Cenk Kaplancan’dan geldi.

Bu tuhaflığı yaşatanların ve futbolu politikaya alet edenlerin halktan özür dilemesi gerektiğini savunan Cenk Kaplancan Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Bazı çabalar vardır, karşılık beklemeksizin cansiperane şekilde gösterilir ve herkes tarafından takdirle karşılanır. Bizler bu çabaları gören ve takdir edenlerdeniz. Bu çabayı gösteren kardeşlerimiz var.

 Zonguldak Kömürspor büyük bir camiadır ve herkesten tüm oluşumlardan büyük bir camiadır. Sadece bir spor kulübü değildir, aynı zamanda Madencinin emeği, şanı şerefi ve övünç kaynağıdır. İster Süper ligde olsun ister mahalli ligde olsun mazisi ve anılarla, hatıralarla dolu bir geçmişi vardır. Ve bu mazi öyle ağır bir görev yükler ki onu yönetenlere bu görevi hiçbir siyasi oluşuma dayandırmadan yapmayı bekler.

 Kömürspor hiçbir zaman siyasi bir meta yapılmamış, buna cesaret bile edilmemiştir. Bir siyasi partinin organıymış gibi hiç muamele görmemiştir. Ben hayatımda hiçbir zaman Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş veya Trabzonspor kulüplerinin takım otobüsü ile siyasî parti kongresine gidildiğini hatırlamıyorum.

 Zonguldak Kömürspor’a ne oldu da bu kadar ağır bir suistimale uğradı. Çok üzgünüm. Eski bir Kömürspor  oyuncusu olarak adeta tüm mazi gözümün önüne geldi ve bu avam yaklaşıma ne diyeceğimi bilemiyorum. Yazık ki ne yazık. Bu bilinçsiz yaklaşım bir büyük özürü gerektirir ve bu da bu durumu yaratanlara düşer.

Otobüs Belediyenin olduğu için reklam giydirme gibi sözler söyleniyor. Bu otobüsün kimin olduğu değil neyi temsil ettiği meselesidir diye düşünüyorum. Aynı hadise tersten düşünülerek anlamaya çalışılırsa sporun siyasetle yan yana duruşunun yanlışlığı da anlaşılır.”