Polis, bugün oynanan Zonguldak Kömürspor – Bugsaşspor maçında ‘siyasi’ olduğu gerekçesiyle ‘Madenci feneri sönmeyecek’, ‘Madenler bizimdir bizim kalacak’ ve ‘Ocaktan çıkan en güzel cevher madencidir’ yazılı pankartları kaldırttı.

KRALDAN ÇOK KRALCILIK

Türkiye 2’nci Ligi Beyaz Grup’ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor-Bugsaşspor maçı öncesi ev sahibi taraftarların iki pankartı “siyasi içerik” gerekçe gösterilerek tribünden indirildi. Zonguldak emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler maç başlamadan önce asılan ‘Madenci feneri sönmeyecek’, ‘Madenler bizimdir bizim kalacak’ ve ‘Ocaktan çıkan en güzel cevher madencidir’ yazılı pankartların siyasi içerikli buldu. Amigoları arayan polis, Genel Maden İş Sendikası tarafından yaptırılan bu üç pankartın indirilmesini istedi. Gelen telefonun ardından amigolar pankartları indirdi. Yaşanan olay Zonguldak Kömürspor’un Twitter’daki taraftar hesabı @forzakaraelmas adresinde yer buldu. Sosyal medyada karar tepkiyle karşılandı.

‘PANKARTLARI İNDİRTMEK SİYASİ BİR HAMLEDİR’

Zonguldak Maden Mühendisleri  Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, yüzyıllık maden kültüründe maden işçilerinin yollarını bulmak, güvende olabilmek için kullandıkları madenci fenerinin siyasi bir obje olarak görülmesine anlam veremediklerini belirterek, ‘Madenci feneri karanlığı aydınlatır. Aydınlıktan kimse korkmasın. Yıllarca maden işçilerinin sloganlarına konu olan pankartların bence hiçbir siyasi içeriği yok. Geçmişte böyle bir şey hiç olmadı, şimdi pankart indirmek nereden çıktı. Bunun tek sebebi TTK’nın torba yasa kapsamına girmiş olması. Esas politik hamle bu pankartların kaldırılmasıdır. Şu anda Zonguldak kritik bir süreçte. Bana göre o pankartların indirilmesi maden işçisinin olası bir direnişinden korktukları anlamına gelir. Bu emeğe karşı yapılan bir duruştur.’ şeklinde konuştu.