Koranavirüs COVID-19 salgınıyla ilgili cevap bekleyen sorular halkın kafasını karıştırıyor. Halkın Sesi kamuoyu adına soruyor: Zonguldak’ta vaka var mı yok mu? Varsa kaç pozitif vaka var?

PARANOYAK OLDUK!

Türkiye ve Zonguldak, dünya genelinde etkili olan bir pandemiyle karşı karşıya. Salgın, 7’den 70’e herkesi  etkisi altına aldı. Vaka ve ölüm sayısı her gün artarken toplum psikolojisi altüst oldu. Koronavirüsle mücadele kapsamında eve kapanan Zonguldaklılar dün Vali Erdoğan Bektaş’ın “Zonguldak’ta pozitif vaka var mı?” sorusuna verdiği “Bunu açıklamak Sağlık Bakanının yetkisinde” cevabı konuştu. Halkın Sesi kamuoyu adına soruyor: Zonguldak’ta vaka var mı yok mu? Varsa kaç pozitif vaka var?

GAZETECİLER BASKI ALTINDA

Pandeminin şehrimizdeki gerçek durumu, hasta-ölüm sayıları ve yapılan test sayılarıyla ilgili şeffaflık, herşeyden önce yurttaşlık hakkımızdır. Herkesin tablo hakkında doğru fikir sahibi olabilmesi için salgınla ilgili bilgilerin açık ve şeffaf biçimde paylaşılmasını, bu ortamda halkın haber hakkı için çalışan gazetecilere yönelik baskıların durması son bulmasını talep ediyoruz. Gerçeklerle yüzleşen halk salgına karşı daha tedbirli olacaktır.
Halkın Sesi, virüsle ilgili halktan gizlenen bilgilerin halka tüm şeffaflığıyla aktarılması için yetkilileri göreve davet ediyor. Halk kendisini bekleyen tehlikenin boyutunu fısıltı gazetesinden değil en doğru kaynaktan öğrensin.