Kdz. Ereğli İlçesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Son sınıf öğrencisi Nurettin Tazegül (19) okulun son günü stajdan iyi not almak için girdiği sınav sırasında atölyedeki hızarın bıçağına parmağını kaptırdı. Lise öğrencisi Tazegül'ün sağ baş parmağının üstündeki dokular ve tırnağı kemiğe kadar tamamen koptu. Ameliyata alınan Nurettin Tazegül'ün sağ el baş parmağı dokuların yeniden canlanması için doktorlar tarafından karnına dikildi. Yaklaşık 3 haftadır başparmağı karnına gömülü halde gezen Tazegül önümüzdeki hafta ameliyat olacak.

Yaşadığı olayı gazetecilere anlatan Tazegül, "Okulda son günümüzdü. Sınavı veremezsek stajımız yanacaktı. Ben arkadaşlarımdan rica ettim, kendim yapmak istedim. Parçanın yarısına kadarını ittim. Sol elimin gücü yetmeyince sağ elimle de destek verirken sağ el başparmağımın üst kısmı kesildi. Dokular ve ten donlar zarar görmüş. Özel bir hastanede ameliyat oldum. Parmağımda ki dokular zarar gördüğü için karnıma gömdüler. Deriyi kaldırıp parmağımın üzerine kapattılar. 2-3 haftadır böyle duruyor. Çarşamba günü ameliyat olacağım. Sona bir üç haftada öyle duracak. İçerisindeki iğneyi de alıp parmağım tedavi ile düzeltilmeye çalışılacak. Başka bir sıkıntım yok fakat bu kaza yüzünden iş imkanı bulmakta zorlanacağım. Ameliyata girdiğimde parmağımı karnıma gömmek için bin 500 TL, karnımdan çıkartmak için de 500 TL istediler. Parmak çok zarar görmüş. Kemik yerinde fakat üzerindeki dokular ve tırnak kalmamış" dedi.

"İLİK NAKLİ İÇİN YARDIM BEKLİYORUM"

Aynı zamanda Talesemi Majör (Akdeniz Anemisi) hastası olan Nurettin Tazegül, uygun iliğin bulunması için yardım istedi. Yakın zamanda ilik nakli olamazsa ömür boyu sürekli kan almak zorunda kalacağını ve hep sıkıntı yaşayacağını anlatan Tazegül kendisi için uygun ilik naklinin bir an önce bulunmasını istedi. Tazegül konuşmasında "Ben sadece ilik nakli konusunda yardım istiyorum. Özel Talesemi Major (Akdeniz Anemisi) hastalığım var. İş imkanı bulmak istiyorum. Aileme bakmak istiyorum. Sigortamın karşılanmasını istiyorum. Nasıl Soma'daki kardeşimize yardım ettiniz, onun için duyarlı oldunuz; bende yardım istiyorum. 4 sefer televizyona çıktım. Sizin de evladınız olabilirdim, sizin de evladınız olabilirdi. 19 yaşıma geldim. Eğer bu yaşta ilik nakli olamazsam bir daha kesinlikle ilik nakli olamayacağım. Şimdi bile riskli. Ben sadece ilik nakli için yardım bekliyorum" dedi.

Babası bir süre önce vafet eden Nurettin Tazegülün 26 yaşındaki ağabeyi Kemal Down Sendromu, 16 yaşındaki kardeşi Murat Tazegül Mental Bozukluğu hastalığı ile mücadele ediyor.