Seçimlere 19 gün kala AKP, milletin parasıyla 5 yıldızlı otelde bin 500 kişilik iftar daveti vererek, siyasi propaganda yapacak
Parti devleti değilse ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yapacağı Zonguldak mitingi için devletin tüm olanakları seferber edildi. TTK 16.00/24.00 vardiyasını resmen tatil ederken, Enerji Bakanlığı bütçesinden Dedeman Otel’de bin 500 kişilik iftar verilecek. Mitinge gitmek isteyen tüm devlet memurları da idari izinli sayılacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi seçimleri kazanabilmek için devletin tüm olanaklarını pervasızca kullanıyor. Yapılan uygulamalar Türkiye’nin tam bir parti devletine dönüştüğünü gösteriyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Zonguldak’ta yapacağı miting için adeta seferberlik ilan eden devlet, hiçbir masraftan kaçınmadan Erdoğan’a hazırlanıyor. Zarar ettiği gerekçesiyle Erdoğan tarafından kara listeye alınarak işçi alması engellenen TTK, 16.00/24.00 vardiyasında çalışan işçilerin büyük bölümünü önce mitinge, sonra da Dedeman Otel’deki iftara tertip ediyor. Tüm masrafları Enerji Bakanlığı tarafından karşılanacak iftara gelecek TTK işçileri isim isim belirlenerek, GBT sorgulamaları yapıldı. Erdoğan’ın da katılacağı iftara 1.000 işçi göndermesi istenen TTK Genel Müdürlüğü bu sayıyı müesseseler arasında dağıttı. Buna göre Kozlu’dan 230, Üzülmez’den 300 isim belirlenerek tertip heyetine bildirildi.

GMİS BU KEZ SESSİZ KALACAK
İftara katılacak olanların 16.00 / 24.00 vardiyasında çalışanlardan seçildiği, sayıyı tamamlamak için de diğer vardiyalardan isteğe bağlı olarak isim tespit edildiği öğrenildi. Yarın öğleden sonra Erdoğan’ın mitingine katılacak tüm kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı da gelen bilgiler arasında bulunuyor. Öte yandan Erdoğan’ın bir önceki mitinginde işçileri organize edip “İşçi alınsın, üretim artsın” sloganı attıran Genel Maden İşçileri Sendikası’nın bu kez, bu doğrultuda, hiçbir hazırlık yapmadığı öğrenildi. 16 Nisan referandumu nedeniyle Zonguldak’a gelen Erdoğan alandan yükselen seslere tepki göstermiş, “Sloganik şeylerle bizim konuşmalarımızı kesmeyin. Dürüst olun. Eleman almakla üretim artmıyor. Ülkenin menfaatini de düşüneceğiz. Olayı bazı fitne unsurlarının girmesiyle slogana dönüştürmeyeceğiz. Bana slogan atmayın, bunu başkalarına yapın" diyerek işçileri azarlamıştı.