Havza-i Fahmiye sınırları içinde 55 bin kişi kapsayan ecrimisil parası alınmaması için getirilen teklif komisyona havale edildi
Patron Çıldırdı!
Zonguldak, Bartın ve Karabük’ü kapsayan Havza-i Fahmiye sınırları içinde kalan 55 bin kişiyi kapsayan ecrimisil sorunu AKP Zonguldak İl ve İlçe Başkanlığının girişimleri sonucu çözüm aşamasına geldi.
Bugün il Başkanı Zeki Tosun’un talimatıyla Ankara’ya giden Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, sorunun çözümü için sunulan teklifin komisyona havale edilmesi için temaslarda bulundu. İlgili bakanlıkta yapılan görüşme sonunda konunun pazartesi komisyona sunulması kararlaştırıldı.
Torba Yasaya yapılacak ilave maddelere “Havzayı Fahmiye sınırları içinde ecrimisil alınmaz. Alınması halinde ödemişler ise tapu alırken düşülür” maddesi konulması halinde yaklaşık 200 milyon liranın Zonguldak’ta kalacağını ifade eden Merkez İlçe Başkanı Çaylayan, maddenin komisyondan geçeceğine inandığını, bu sayede tarihi bir soruna çözüm bulmanın onurunu yaşayacaklarını söyledi.