Çaycuma Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında “Pedallar Ata’mız İçin Dönüyor” başlığı altında bir bisiklet etkinliği düzenlendi.

Çaycuma Belediyesinin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında, “Pedallar Ata’mız İçin Dönüyor” adıyla düzenlediği bisiklet etkinliği, 10 Kasım Cuma günü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan etkinlik, Nihat Kantarcı, Uğur Mumcu, Pehlivanlar ve Lennestadt Caddelerini takiben Atatürk Anıtı’nda sona erdi. Yağmura rağmen yoğun katılım olan etkinlikte, vatandaşlar 6 kilometrelik güzergâhı başarılı bir şekilde tamamladı.  Etkinliğe katılan vatandaşlar bisikletlerini Türk bayraklarıyla süslerken, Atatürk için pedal çevirenler arasında Belediye birim amirleri de yer aldı.

FARKLI BİR ANMA YAPMAK İSTEDİK

Konuyla ilgili bilgi veren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma’nın hızla bir bisiklet kenti olma yolunda ilerlediğini belirterek, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında bir dizi etkinlik yaptık. Bu etkinlikte Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, farklı bir şeklide anmak, değişik bir iz bırakmak istedik. Çaycuma’nın ulaşım stratejisinde önemli bir yer tutan bisikletle ilgili farkındalık yaratır, bu çalışmalarımızı halkımıza daha iyi anlatırız diye de düşündük. Sonuçta ortaya böyle bir etkinlik çıktı. Oldukça iyi de bir katılım oldu. Organizasyonu düzenleyenlere ve katılanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.