Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren gıdaları üreten ve satan firmalar arasında gösterdiği ‘Perihan Abla’ markasından açıklama geldi.

Sattıkları manda yoğurduna inek sütü karıştırdıkları iddiasıyla deşifre edilen 4 firmadan biri olan Kırmızılar Tur. Tes. Ltd. Şti. adına sosyal medya hesabından paylaşım yapan Betül Kırmızı, “Çaycuma’nın manda yoğurdunu diğer manda yoğurtlarından ayıran saf özelliği inek yoğurdu ile mayalanmasıdır” dedi.

Kırmızı açıklamasında şunları söyledi;

“KIRMIZILAR TUR.TES.LTD ŞTİ.(PERİHAN ABLA) DUYURU !!!

Gıda tarım ve hayvancılık Bakanlığı'nın Firmalar başlıklı haberinde işletmemizin de adının karışmasını üzüntüyle karşılamaktayız...

Oysaki Bakanlığın firmamıza ait olan manda yoğurdunda inek sütünün yüzdelik oranı belirtilmemiştir. Çaycuma’nın manda yoğurdunu diğer manda yoğurtlarından ayıran saf özelliği inek yoğurdu ile mayalanmasıdır yapılan laboratuvar çalışmasında manda yoğurdunda inek sütü tespiti denilmekte olup farklıca hijyenik olarak sağlığa zararlı katkı ve koruyucu herhangi bir maddeyede rastlanmamıştır. Firmamız iki çeşit yoğurt üretmekte olup satmış olduğumuz ürünlerin içerik bölümlerinde (inek yoğurdu mayası %3) (manda yoğurdu mayası %3) belirtiyoruz Hakkımızda firmamızı hedef alan haksız itham ve iftiralarla yapılan haberlere itibar edilmemesini kamuoyuna SAYGIYLA duyururuz...”