Zonguldak İl Genel Meclisi'nde Kozlu'da yapılacak olan Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin projede çalıştırılacak personelin civar köylerden oluşturulması ve proje kapsamında kurulacak yöresel ürün pazarının civar köy halkı tarafından işletilmesi koşuluyla Kozlu Belediyesi’ne yetki devri verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 
Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı son birleşimi gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklama ile başlayan birleşimde bir önceki oturuma ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddelerin görüşülmesine geçildi.

Mecliste Kozlu İlçesi Esenköy Mahallesi ile Kızılcakese Köyü arasındaki yol güzergahı üzerinde bulunan, yüzölçümü 38.566,86 m² ormanlık alanda, Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması amacıyla, Kozlu Belediye Başkanlığı tarafından, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünden ön izin alınmış olduğu, söz konusu yere ait kesin iznin alınması için, imar planı yapılması gerektiği belirtilmiş ve alanın 10.702 m² kısmı, İdaremiz yetki ve sorumluluk alanı içerisinde kaldığından, bu alanda imar planı yapılması için Kozlu Belediyesi'ne yetki devri yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Tarım ve Orman ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 4 – 3 – 5 – 3 – 3 sayılı raporlarının görüşüldü.

Bahse konu yerde gerçekleştirilecek projede çalıştırılacak personelin civar köylerden oluşturulması, proje kapsamında kurulacak yöresel ürün pazarının civar köy halkı tarafından işletilmesinin sağlanması ve projenin tamamının hizmete sunulması koşuluyla özel idare yetki ve sorumluluk alanında bulunan 10.702 m²lik alan için Kozlu Belediyesi’ne yetki devri verilmesi komisyonlarca oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP GRUBU İTİRAZ ETTİ

İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Ali Mumcu, CHP grubu olarak şerh koyduklarını belirterek, “Projeye karşı olmamamıza rağmen uygulama yapılacak alanın uygun olmadığı, yöre halkının ikna edilmemesi, il özel idarenin paydaş olmaması ayrıca proje yapılırken birçok ağaç kesilip ekolojik dengeye zarar verileceği ön görülmektedir. Alternatif alan olarak projenin Kozlu İlçesi Örenköy Kanlıboğaz mevki veya Kozlu Kılıç Mahallesi eski cezaevi mevkiine yapılmasının uygun olacağı gerekçesiyle komisyon kararına itiraz ediyoruz. Yöre halkının itiraz imzaları dilekçemizde mevcuttur” dedi.

Kozlu Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Oda da, esnafın hali içler acısı iken bu kadar büyük sorunları varken Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni istemediklerini söyledi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birlikte toplantı sona erdi.

(HABER-ŞEBNEM SAKA)