Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulan Ereğli İçin Mücadele Platformu üyeleri, ziyaretlerine Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile devam etti. Platform üyelerinin ziyaret ettiği Demirtaş "Bizler buralıyız. Başka bir yere gitme şansımız yok. Yerliymiş yabancıymış, böyle bir ayrım zaten yapılamaz, birlik ve beraberlik içerisinde Ereğli için ne yapabiliriz?" dedi.

İlçede oluşturulan ve başını Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan’ın çektiği ve işadamlarının da destek verdiği Ereğli İçin Mücadele Platformu üyeleri bu gün Gülüç Belediye Başkanı Niyazi Özcan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, girişimi desteklediğini söyledi. Bölgedeki sanayicinin güçlenmesinin kendilerine ve yerel yönetimlere de önemli katkıları olacağının altını çizen Demirtaş "Sizleri yeni tanımıyorum. Yıllardır Ereğli’de ticaret yapan, kentin kalkınması için mücadele eden insanlarsınız. Ben çıktığınız her yolda yanınızdayım. Biz küçük bir belde olmamıza rağmen, bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılar en fazla bizi etkiliyor. En basiti gemi tersaneleri. Erdemir karşımızda, ama bir kepçe bile alamıyoruz. Ama tersane sahipleri yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen istediğimde bana kepçelerini veriyor. Yine dere boyundaki boru ve sac fabrikaları burayı ihya ediyorlar. İşleri iyi olduğu zaman maddi ve manevi olarak Gülüç’e her türlü desteği veriyorlar. Gerek iş makinası, gerek çocuk parkı, her türlü destek veriyorlar. Ama biz bu koşullarda gidip o sanayicimizden bir iğne talebinde bulunamıyoruz. Elimizden gelse neredeyse biz yardım edeceğiz. Belediye olarak gücümüz ortada ama elimden gelse gerçekten yardımcı olacağım" dedi.

Platform çalışması hakkında Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ a bilgi veren Ereğli İçin Mücadele Platformu Sözcüsü ve TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan, Ereğli’deki ekonomik gidişata müdahale etmek amacıyla Ramazan ayından itibaren bir platform oluşturma ve bunu eylemliliğe dönüştürme çabası içerisinde olduklarını belirtti. Özcan konuşmasında "Bildiğiniz üzere, Ereğli İçin Mücadele Platformu adı altında bir platform kurduk. Sac tüccarları ve sanayicilerin başını çektiği bu platform Ramazan ayına girerken oluştu. Başladığımız bu yol da hemen hemen işin son aşamasına geldik. Ereğli’de yaşanan sıkıntılar, göç, ekonomik durum, Ereğli’nin psikolojik durumu, geçmişte yaşadıklarımız ve şu anda yaşadıklarımızı kıyasladığımızda Ereğli’nin nereye gittiğini, özelleşme sonrası Erdemir’in yaptıkları ve halen yapılanlar göz önünde. Bu durum karşısında eşimiz, dostumuz, arkadaşlarımız, bu gidişata neden müdahale etmiyorsun, mücadeleci bir yapın var dediler ve bizde öyleyse yola çıkalım dedik. Bu yolda da işin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Bu hafta sonu bir eylem programımız var, ziyaretimizin amacı da bu eylem için sizden destek istemek. Bu destek Ereğli için istenen bir destek. İstediğin kadar okul, hastane yap, istediğin kadar yatılı, pansiyon yap, eğer para yoksa huzur asla yoktur. Yol yap. Hiç itirazım yok. Hepsi baş üstüne. En iyisi olsun. Ama para olmak zorundadır. Ki gelinen noktada Erdemir’in içinde bu hafta en az 5-6 tane daha ihale var. Özelleşmenin özelleşmesi yapılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Zaten özelleştirmişsin, tekrar özelleştiriyorsun. Bu film nereye kadar sürer? Ereğli bu suskunluğu nerede bozacak? Bizim her hangi bir siyasi görüşümüz yok. Para ve ekmek görüşümüz var. Onun dışında hiçbir görüşümüz yok. Onun dışında elimizden geldiğince hiç kimseye alet olmamaya da çalışıyoruz. İnsanlar evine gittiğinde, çocuklar ‘baba ekmek getirdin mi’ diyor. 50 yaşındaki insanlar evine giderken boynu bükük gidiyor. Çocuğum benden harçlık isteyecek diye akşam 8-9’da evine gidemiyor. Bu gelinen noktada insanlar hala yapılan işe çivi sokuyorsa, önümüze takoz atıyor, senaryo yapıyorsa ne diyelim. Ben zaten üniversite mezunu değilim. Öyle bir niyetim de yok. Şu anda milletvekili olacak arkadaşların en az birkaç üniversite bitirmesi, birkaç yabancı dil bilmesi gerekiyor. İnsanlar bizi bu tip işlerin içine itip önümüzü kesmeye çalışıyor. Biz bu yaştan sonra ne üniversite bitirebilir ne de 3-4tane dil öğrenebiliriz. Bu iş okuyan genç arkadaşlarımıza yakışır. Biz bu temelde başlattığımız mücadeleye ve yapacağımız eyleme senden destek istemeye geldik"

Niyazi Özcan ve beraberindekiler daha sonra Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ı ziyaret etti.