Bülent Ecevit Üniversitesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sözen, Zonguldak’ta ki otopark konusunda sosyal medya hesabında yayınladığı açıklamaya cevap veren Belediye Başkanı Selim Alan’ın ‘gevezelik’ sözüne sessiz kalmadı.

Alan’ın 'sorunları dilekçe ile bildirseydi' sözüne cevap veren Sözen, “Pandemi döneminde elde dilekçeler Belediye kapılarında mı dolaşacaktım. Hislerimin, yazdıklarımın ve serzenişimin önü, arkası, sağı, solu yoktur” dedi.

İşte Sözen’in o paylaşımı;

“Haberin kaynağı paylaşımı dün çarşıya gidip bu otoparkı kullandıktan sonra durumuna üzülüp çektiğim fotoğraflar ile gece facebook sayfamda paylaşmamdır. Orada gören Yerel basın da konuyu haber yaptı.

Sayın Başkan'dan beklediğim yanıt şu olurdu:

"Lavuar alanı bizim de önemsediğimiz ve halkımızın hizmetine onlara layık bir şekilde sunmak için proje ürettiğimiz bir konudur. Hatta seçim bildirgemizde bile bu konu geniş şekilde yer almıştı Çekilen sıkıntının farkındayız ve bu konuda üzgünüz. Ancak halkımızdan kısa bir süre daha sabretmelerini istiyoruz. Süreçte çok ilerledik ve kısa sürede (2021 yılının sonuna kadar mesela) konuyu çözmüş olacağımızı düşünüyoruz."

Şık olmaz mıydı?

Talebini bize yazılı olarak iletseydi derken bunun tercümesi şu mudur? Konu hakkında hiç bilgimiz yoktu, bilseydik niye yapmayalım? Pandemi döneminde elde dilekçeler Belediye kapılarında mı dolaşacaktım.

Belediyenin bir projesi varsa Lauvar alanında niçin bu proje hakkında bilgilendirme panoları yok? Vatandaş ne yapılacağını, ne zaman yapılacağını, şu ana kadar neden yapılmadığını nereden bilsin?

Ben oraya ne yapılacak, ne zaman yapılacak nereden bileyim?

Üstelik dedim ki "20 yıldır burası hiç daha iyi olmadı, herkes suçlu". Niye mevcut Belediye ile bir sorunum olsun. Sadece bu ilde yaşayan sıradan bir yurttaşım ve kentin çok kullanılan bir otoparkının bu halde olmasından mutsuzum. Bunu haricinde hislerimin, yazdıklarımın ve serzenişimin önü, arkası, sağı, solu yoktur.”