Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Elmatepe girişi ve Echomar Hastanesi önüne kurulan sinyalizasyon sistemleri ile kazaların önüne geçeceklerini belirterek “Bu bölgelerden çok şikayetler alıyorduk. Biz her şeyden önce can dedik. Gerekli çalışmayı yaptık, sistemler çalışmaya başladı. Şimdi Kepez bölgesi Solak yol ayrımına da kurmak için harekete geçtik, ihaleye çıktık. Kepez’in sorununu da çözeceğiz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Elmatepe Mahallesi girişi ve Echomar Hastanesi önünde yolun karşısına geçmek isteyen yayalara bir çok kez araçların çarpmasıyla ölümlü kazaların meydana geldiğini belirterek bu sorunu sinyalizasyon sistemiyle çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Başkan Posbıyık, başkan yardımcılarıyla birlikte, yapılan çalışmaları yerinde takip etti. Elmatepe Mahalle Muhtarı Yüksel Erkez ve mahalle sakinleri tarafından Elmatepe mahallesi girişinde karşılanan Başkan Posbıyık, sinyalizasyon sisteminin hayırlı olmasını diledi.

Muhtar Erkez ve mahalle sakinleri Başkan Posbıyık’a uzun yıllardır yaşadıkları sorunu çözdüğü için teşekkür etti. Karayolları ile gerekli görüşmeleri yaparak sistemi kurduklarını anlatan Başkan Posbıyık “Echomar Hastanesi önünde ve özellikle burada Elmatepe Mahallemizin halkı büyük sıkıntılar yaşıyordu. Bir çok ölümlü kaza meydana geldi, canlar yandı. Biz önce halk sağlığı diyerek Karayollarıyla gerekli görüşmeleri yaptık. Sinyalizasyon sistemini kurarak devreye aldık. Hayırlı olsun” dedi.

“KEPEZ SOLAK YOL AYRIMINA DA KURACAĞIZ”

Başkan Posbıyık, Kepez bölgesinden de yoğun şikayetler aldıklarını belirterek “Kepez bölgesi Solak yol ayrımına da sistemi kurmak için harekete geçtik, ihaleye çıktık. Yakında bu bölgenin de sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.