Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Değişen Dünya, Gençlik ve Aile” başlıklı konferansıyla BEÜ'ye konuk oldu.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. V. Haktan Özaçmak, akademik, idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımın olduğu konferansta, Prof. Dr. Nevzat Tarhan aile kavramı ve insani değerlere ilişkin önemli bilgiler verdi. Ailedeki bağların zayıflamasının sebebini sekülerizm, sosyal anomi ve bireycilik başlıklarıyla tanımlayan Prof. Dr. Tarhan bunların toplumda sosyal çürümeye sebebiyet vereceğine dikkat çekti. Çocuklarımızı yetiştirirken önceliğimizin onların zeki ve çalışkan olmalarından çok, iyi bir insan olmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tarhan çocukların kişiliklerinin küçük yaşta şekillendiğini söyledi. Batı Medeniyetinin krizde olduğuna değinen Tarhan, bunun sonucunda da “Mutluluk Bilimleri”nin ortaya çıktığını söyledi.

Katılımcılardan gelen soruları da cevaplayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından plaket takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Prof. Dr. Tarhan katılımcılarla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.