Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Sosyal Bilgiler öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ’Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında Alaplı TOKİ Okçular Ortaokulunda gerçekleştirecekleri “Sosyal Bilgiler Dersim, Eğlenceli Dünyam” projesi için ihtiyaç duydukları maddi kaynak için kermes düzenlediler.

EEF Sosyal Bilgiler öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Alaplı TOKİ Okçular Ortaokulunda gerçekleştirecekleri “Sosyal Bilgiler Dersim, Eğlenceli Dünyam” projesi için ihtiyaç duydukları malzemeleri alabilmek için evlerinde hazırladıkları börek, mantı, tatlı ve salataları fakülte binasında satışa sundu. Gamze Akbaş, Melike Bulut, Merve Kızılbel, Sevcan Gün, Büşra Can, Rıdvan Tümer ve Ömer Altuntaş’ın yer aldığı projede öğrenciler “Topluma Hizmet Dersi uygulamaları” dersi kapsamında Alaplı TOKİ Okçular Ortaokulunda ki öğrencilere sosyal bilgileri daha iyi anlatabilmek için görsel çalışmalar yapacaklarını ifade ettiler.

Kendi evlerinde hazırladıkları yiyecekleri kısa sürede satmayı başardıklarını ifade eden öğrencilerden Ömer Altuntaş, elde ettikleri geliri okula harcayacaklarını söyledi. Altuntaş gazetecilere yaptığı açıklamada “Bizim bu kermesi yapmamızın amacı Topluma Hizmet uygulamaları dersinde ki projemizden dolayı. Alaplı TOKİ Topçular ortaokulunda okulunda yapacağımız Sosyal bilgiler dersi için kaynak toplamaya çalışıyoruz. Oradaki sınıfa kapı ve sıra giydirmesi başta olmak üzere görsel çalışma ile öğrencilerin daha iyi eğitim almalarını sağlamaya çalışacağız. Projemizin adı ’Sosyal bilgiler dersim, Eğlenceli Dünyamdır.” Kermesimiz de arkadaşlarımızın yapmış olduğu yiyecekleri satıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın da kermese ilgisi son derece fazla. Onlara da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.