PTT’NİN 176. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANIYOR

 

 

Başmüdür Meşeli; “Bugün ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz PTT’nin 176. Kuruluş Yıldönümünü birlikte ve beraberlik içerisinde kutlamanın onurunu yaşıyoruz”

 

PTT’nin kuruluş yıldönümü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda PTT Zonguldak Başmüdürü Mehmet Meşeli de bir açıklama yaptı. PTT halkla ilişkiler biriminden yaptığı yazılı açılamada Başmüdür meşeli Şu görüşlerine yer verdi:

İlk Posta Teşkilatı; Osmanlı Devletinde halkın ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 176 yıl önce bugün 23 Ekim 1840 tarihinde Postane-i Amire adıyla açılmıştır.

 

1840 yılında zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarla başlanılan hizmet serüveninde, daima ülkenin en ücra köşelerine dahi hizmet götürmeyi ilke edinmiş ve bu ilke doğrultusunda; günümüzde de teknolojinin tüm yeniliklerinden yararlanarak yaptığı atılımlar ile posta hizmetlerindeki gelişmelerin yanı sıra ülkemizin en büyük tahsilat, ödeme, para transferi ve lojistik merkezi olma yönünde güçlü adımlarla ilerlemektedir.

 

Son yıllarda şirketimizce süratli, güvenli ve kaliteli hizmet için çalışmalara hız verilmiş, özellikle işyerlerimizin yenilenmesi ile hizmetlerimizin çağdaş mekanlarda verilmesi  sağlanarak şirketimiz prestij ve saygınlığı artırılmış; 4200’e yakın işyeri ile klasik kamu hizmeti anlayışı yerine müşteri beklentilerini önemseyen, gelişmiş teknolojiyi kullanan, modern hizmet anlayışı ile vatandaşlarımızın gönlündeki yeri güçlendirilmiştir.

 

Bu anlayış doğrultusunda Şirketimizce yürütülen çalışmalardan bahsetmek gerekirse;

 

Gişe otomasyonu kapsamında hiçbir bankanın olmadığı yerleşim yerlerinde dahi vatandaşlarımızın ayağına hizmet götürülerek finansal alandaki bu ihtiyaç giderilmiştir.

 

Vatandaşlarımıza bankaya gitmeden kredi kartı ve bireysel kredi ödemelerini, kendi veya bir başkasının hesabına TL, USD ve EURO cinsinden para gönderebilme ve Para Transferi işlemlerini gerçekleştirebilmekte; ayrıca bankaların sunduğu kredi imkanının da PTT aracılığıyla faydalanabilmektedir. Hali hazırda anlaşmalı olduğumuz bankalar adına PTT personeli ve PTT'den emekli maaşı alan emeklilere kredi verilmektedir.

 

Kamu ve özel sektörden çok sayıda kurum ve kuruluş ile anlaşmalar yapılarak Şirketimiz adeta ülkenin her yerinde bir tahsilat merkezi haline getirilmiştir.

 

Posta çeki hesaplarında interaktif hizmeti ile hesap sahiplerine; havale, kredi kartı ödemesi, fatura ödemeleri ve para aktarma işlemlerini ev ve işyerlerinden yapabilme imkanı sunulmuştur.

 

Kayıtlı Posta Maddeleri Otomasyonu kapsamında gönderilerin kabul, sevk ve teslim aşamalarının internet ortamında takibi mümkün hale gelmiştir.

 

Günümüzde daha yaygın internet ağı ile birlikte, fiziki işlemlerden dijital hizmetlere doğru artan oranda bir yönelim vardır ve fiziki mektuba karşılık e-posta kullanım oranı artmıştır. PTT de bu değişim süreci içerisinde elektronik hizmetler geliştirip sunarak, teknoloji açısından en ileri gelişmişlik düzeyine ulaşmayı amaçlamaktadır.

 

Bu itibarla PTT’de; mevcut teknoloji düzeyini ileri götüren, günümüzdeki geleneksel posta pulunun elektronik ortamda eşdeğeri olan, tarih, saat, dijital tanımlama logosu, içerik doğrulama ve kriptolama özelliklerinin yanı sıra; en önemli yapısı değiştirilemez olan, kapsamında kullanılan zaman damgası, gönderilerin elektronik olarak orijinalliğinin bozulmaması ve dokümanın değiştirilemediği hukuki kanıt niteliği taşıyan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmeti verilmeye başlanmış; KEP sistemine, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile tüzel ve özel tüm kişiler üye olabilmektedir.

 

Kargo alanında mevcut piyasa koşullarında hizmet verilebilmesi, daha etkin, çağdaş ve kaliteli hizmet sunarak müşteri beklentilerinin karşılanabilmesi amacıyla gerekli düzenlemeler yapılarak 2008 yılından itibaren PTT KARGO hizmetine başlanılmış, köylere kadar teslimi sağlanmak suretiyle kargo alanında bir marka olmuştur.

 

PTT, posta, banka ve lojistik hizmetlerine ilave olarak 2013 yılından itibaren Pttcell markası adı altında mobil iletişim hizmeti sunmaya başlamış, insan odaklı hizmet anlayışıyla; yüksek kalitede mobil iletişim hizmetini hesaplı şekilde sunmaya başlamıştır. Şirketimizce PTTCell abonelerine havale ve kargo hizmetlerimizde  %20 indirim uygulanmaktadır.

 

176. Kuruluş Yıldönümümüzde; 20 Eylül – 7 Ekim 2016 tarihleri arasında 192 ülkeden yaklaşık 2 bin delegeyi Türk misafirperverliği ile ağırladığımız 26. Dünya Posta Kongresinde UPU ve sektörümüzle ilgili reform niteliğinde kararlara imza atılmış; UPU İdari Konsey Başkanlığı 4 yıllığına ülkemize geçmiş  ve Sayın Genel Müdürümüz Konsey Başkanı olmuştur.

 

26. Dünya Posta Kongresine ev sahipliği yapmamız ve 2020 yılına kadar UPU İdari Konsey Başkanlığını yürütecek olmamız PTT A.Ş. tarihinde önemli dönüm noktalarıdır. Bu başarılar, bir dünya markası olma hedefimizi hayata geçirmemizde bize önemli katkılar sağlayacaktır.

 

Elbette gerçekleştirilmiş olan tüm bu yenilikler; kişisel gelişimin en güzel örneklerini veren, kurumuna yürekten bağlı, kurumsal kimliğinin kendi kimliğinin önünde tutan, posta dağıtıcısından memuruna, hizmetlisinden müdürüne, güvenlikçisinden teknik elemanına kadar tüm personelimizin özverili çalışması ile vücut bulmuştur.

 

Bu vesile ile “Müşteriye verdiğimiz her hizmet bize ödüldür” ilkesi ile hizmet veren tüm personelimizin ve emeklilerimizin 176. Kuruluş Yıldönümünü kutlarken, daha nice yıldönümlerinde başarı, sağlık ve mutlulukla birlikte olmayı diliyor; Zonguldak halkına ve müşterilerimize sevgi ve saygılar sunuyorum. 24 Ekim 2016