AB destekli Kültür Projesi

“Rakkas” Başladı

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin eş başvuru sahibi olduğu, Batı Karadeniz Romanlar Derneği tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) destekli ‘Rakkas Projesi’, 01 Kasım 2016 tarihinde yürürlüğe girdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde yapılan toplantılarda projenin amacı, işleyişi ve yürütülmesi konuları görüşüldü.

Belediye basın bürosundan verilen habere göre Toplantılara, Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş, Proje Koordinatörü Hasibe Özgümüş, Proje Asistanı Semiha Yazıcı, Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Kazım Adak olmak üzere diğer proje sorumluları da katıldı.

12 ay sürecek olan projenin amacı ise Kdz. Ereğli’de ikamet eden Romanların topluma kazandırılması. Bu amaç doğrultusunda belirlenen 65 roman vatandaşın 30’una okuma-yazma, 30’una halk oyunları, 5’ine ise enstrüman çalma alanlarında eğitim verilmeye başlanıldı.

 Projenin ilk adımı olarak da Kdz. Ereğli Bakırlık Çınar Boru İlkokulunda yetişkinler için okuma yazma kursu öğretmen Ramazan Kaçmaz eğitmenliğinde 26 kursiyerin katılımıyla başladı.

5 Ocak 2017 Perşembe günü okuma yazma kursunun ilk dersi yapıldı.

Projenin ilk tanıtım toplantısının ise 13 Ocak 2017 Cuma saat 14.00 ile 16.00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirileceği bildirildi.