Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.
Rektör Özer; mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Çanakkale’de bundan tam bir asır önce tarihin akışını değiştiren, ülkelerin kaderini belirleyen bir savaş yaşandı. Milli mücadelenin doğuş noktasının Çanakkale siperleri olduğu tarihçiler tarafından da kabul edilen bir gerçek. 76 bin askerin şehit düştüğü, tarihe hem kayıplarla hem de şanlı bir zaferle yazılan Çanakkale’de, komşu ülkelerden tutun da dünyanın en uzak ucundan gelen, neden ve kimin için savaştığını dahi bilmeyen yedi düvele karşı verilen bir kurtuluş savaşı vardı.
Çanakkale Savaşları, Türk milletinin sayısız şan, zafer ve kahramanlıklar ile dolu tarihinin en parlak sayfalarından birisidir. Bugün, Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin ve vatanın parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bugünkü bu topraklardaki varlığımızı ve bağımsızlığımızı, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda gencecik yaşında hiç korkmadan savaşarak şehit olanlara atalarımıza borçluyuz.
‘Çanakkale ruhu’ dediğimiz o yüksek ruh, millet olma şuuru eminiz ki ebediyen var olacaktır. Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."