Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gazeteciler ile bir araya geldi. Rektör Özer, gerçekleşen ziyarette gazeteciler ile kahvaltı yaptı ve üniversitenin projeleri konusunda bilgiler verdi.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyet’i ziyaret eden Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Gazeteciler Başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. Burada gazeteciler ile bir süre sohbet eden Rektör Özer, ardından gazeteciler ile birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Rektör Özer bir süre gazetecilerle sohbet etti ve üniversitenin projeleri hakkında bilgiler verdi.
“GAZETECİLERE ÜNİVERSİTEMİZE VERDİĞİ KATKILARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Gazetecilerin üniversiteye verdiği katkılarından dolayı teşekkür eden Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer gazetecilerin toplumdaki önemine değinerek ; “Bugün gazetecilere şükranlarımızı ifade etmek için hem de birlikte üniversitemizin gelişimi, son geldiği nokta ve projeleri hakkında bilgi vermek ve paylaşmak için burada bulunuyoruz. Ben gazetecilere üniversitemize verdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim niyetimiz Bülent Ecevit Üniversitesi’nin hem eğitim öğretimde hem araştırmada hem de şehre üretmiş olduğu hizmetlerde güçlü kaliteli her geçen gün kapasitesini büyüten bir üniversite olması için çabalamak. Bu anlamda üniversitemiz son yıllarda gerçekten büyük bir iğime kazandı. Burada sadece bizlerin katkıları değil sizlerin katkıları da çok önemli çünkü bunların yapılması kadar tanıtılması ve duyulması da çok önemli. Tüm toplumun olduğu gibi sizlerin de önerilerine ve yeni projeleri desteklemenize ihtiyacımız var. El birliği ile birlikte yola çıktık güzellikler üretmekte herkesin katkısı olması bizim için çok önemli. Ben üniversitemize verdiğiniz katkılardan dolayı başkanıma ve gazetecilere çok teşekkür ederim inşallah bundan sonrada hep birlikte oluruz. Sizleri burada görmekten çok mutlu oldum. dedi.
Rektör Özer’in gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, üniversitenin çalışmalarını başarılı bulduğunu belirterek; “Ben rektörümüzü Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde konuk etmekten mutluluk duydum. Sayın hocamız ikinci dört yıllık döneminde yoğun bir şekilde çalışıyor. Birinci dört yılında da üniversitemize büyük iğime kazandırdı. Üniversitemiz Zonguldak’ın moral kaynağı. Burada yapılan çalışmaları son derece başarılı buluyorum devamı içinde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak her türlü katkıda bulunmaya hazırız” şeklinde konuştu.
“BİZ TALEP EDİLMEDEN YATIRIM YAPAN BİR YÖNETİMİZ”
Konuşmaların ardından gazeteciler ile birlikte kahvaltı yapan Rektör Özer kahvaltının ardından gazeteciler ile bir süre sohbet etti ve fikir alışverişinde bulundu. Gazetecilere üniversitenin projeleri ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Rektör Özer, “Ereğli hastane ile ilgili iyi bir adım attı. Bizde bu proje ile ilgili 1 trilyona yakın kaynak aktardık. Binaların güçlendirilmesi ya da yıkılıp yıkılmayacağı ile ilgili etüt projeler bakıyoruz buna göre yol haritası çizeceğiz. Biz talep edilmeden yatırım yapan bir yönetimiz siz talep etmeden biz zaten gerekli planlamaları yaparak buraya yatırım yapıyoruz. Alaplı tarihinde bu kadar yatırım gördü tüm bina elden geçti yemekhane yapıldı, binanın mantolanması, doğal gaz dönüşümü, laboratuvarlar, fiziki mekanlar, spor alanları bir sürü şey yapıldı. Benim için benim akademisyenimin, öğrencimin idari personelimin olduğu her yer kıymetlidir dağın tepesi olsa bile. Çaycuma kampüsü büyüyor ve daha da çok büyüyecek. Devrek’te de önemli yatırımlarımız var öğrenci kapasitesi sürekli artıyor” dedi.