Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Portekiz Yükseköğretim Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Ulusal Ajansı (A3ES) Başkanı Profesör Alberto Amaral İle Görüştü.
Bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Portekiz de bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Portekiz Yükseköğretim Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Ulusal Ajansı A3ES’nin başkanı Profesör Alberto Amaral ile bir araya geldi. Görüşmede Profesör Amaral Portekiz yükseköğretim sistemi ve kalite güvence ajansının çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Görüşmede BEÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer Türkiye’de yükseköğretimde son yıllarda yaşanan olumlu gelişmeler, büyüme ve gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. Özer ayrıca, Türkiye’de yükseköğretimde kalite güvence sistemi ile ilgili atılan son adımlara ve Kalite Kurulunun kurulmasına da değindi. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak kalite güvence sistemi ile ilgili attıkları adımları, mühendislik, fen ve sağlık bilimleri alanında akreditasyon süreçlerinde geldikleri aşamaları ve elde ettikleri kazanımları ve son olarak Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) nin kurumsal değerlendirmesine yaptıkları başvuru ve süreç hakkında bilgi veren Prof.Dr.Mahmut Özer, kalite süreçlerinin yükseköğretim kurumlarının kendi problemleri olarak sahip çıkmaları durumunda bir anlam ifade edeceğini ve ulusal ölçekte de bir kalite kültürü oluşumuna katkıda bulunabileceğini belirtti.
Ayrıca, İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkan Vekili olan Prof. Özer, Profesör Alberto Amaral ile A3ES ile AQAAIW arasında işbirliği imkânlarını ele aldılar. Görüşmede Prof. Amaral kalite güvencesi ile ilgili yazmış olduğu kitaplarını hediye etti.
Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sunmuş olduğumuz tüm hizmetlerin; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretimi aktivitelerinin hem kapasitesini hem de kalitesini artırmak için özel bir çaba sarf etmekteyiz. Bu çerçevede üniversitemizde kalite süreçlerini yaklaşık beş sene önce başlatmış bulunmaktayız. Bugün bu süreçleri başlatmış olmanın meyvelerini almaktayız. Üniversite olarak kalite odaklı sürdürülebilir bir büyüme stratejisini benimsiyoruz. Kalite ile ilgili uluslararası deneyimlerden yararlanmaya büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede hem yükseköğretimde kalite güvence sistemi ile ilgili çalışmaları olan uzmanları üniversitemize davet ederek konferans ve seminerler düzenliyoruz hem de yurdışında kalite güvence ajanslarını ziyaret ederek onların deneyimlerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Portekiz Yükseköğretim Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Ulusal Ajansı A3ES’nin başkanı Profesör Alberto Amaral ile görüşmemiz oldukça verimli geçti. Prof.Amaral, Avrupa Yükseköğretim Alanında (AYA) kalite güvence sistemleri ile ilgili en önemli uzmanlardan birisi. Nisan ayı içerisinde üniversitemize gelerek kalite ile ilgili düzenleyeceğimiz bir çalıştayda çağrılı konuşmacı olarak katılacak. Tüm bu ortak çalışmalar ve uygulamaların üniversitemizde kalite kültürünün genişlemesine ve yaygınlaşmasına önemli katkılar yapacağına inanıyorum.” dedi.