Japonya’da bu yıl 25’cisi düzenlenecek olan “Dünya Çocukları Ağaç Sevgisi Resim Yarışması’na Saime Toptan’ın çabalarıyla Türkiye’den ilk defa özel eğitimli çocukların resimleri Japonya’da sergilenecek.

Programın gerçekleşmesi için Japonya’daki STK yetkilileri ve Saime Toptan ile görüşmeleri Zonguldaklı işadamı Murat Ensici ve Nagaoka Hideo tarafından gerçekleştirildi.
Saime Toptan’ın özverili çalışmaları sonucu özel eğitimli çocukların hazırladığı 31 adet resim; ilk olarak Japonya’nın Fukuoka şehrinde bulunan Galeri Juan’da sergilenecek.
28 Mart 2016 tarihindeki serginin açılışı Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye’den Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan’ın yanı sıra beraber toplam 7 kişi serginin açılışında hazır bulunacak. Saime Toptan; Türkiye’de engellilerin yaşamlarının iyileştirilmesine ve toplumda etkin olmalarına katkı sağlamaya devam ederken; toplumda engellilerin farkındalığının arttırılması konusundaki çalışmaları da takdir ediliyor.
Saime Toptan’ın engellilere verdiği önem konusunda Japon yetkililer ise ikili ilişkilerin gelişmesine olanak sağlayacağını belirttiler. Galeri Juan’ın sahibi olan Nagaoka Hideo ile 10 yılı aşkın yakın dostluğu olan Zonguldaklı işadamı Murat Ensici ise Engelli Çocukların Resim Sergisinin yapılması konusunu görüştü. Hideo ise böyle bir organizasyonda yer almanın kendisine mutluluk vereceğini belirterek Galeri Juan’ın kullanımı için destek sağladı.

Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan’ın ziyaretlerini ise çok sayıda medya gurubu yakından takip edecek.