Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi  tarafından açılan ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı' kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen RAKKAS projesinin faaliyetleri devam ediyor.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Kdz. Ereğli İşkur Hizmet Merkezi tarafından RAKKAS projesi kapsamında düzenlenen 2. grup 2. kademe okuma yazma kursuna devam eden 15 kursiyere Kayabaşı Alemdar Ortaokulunda "iş arama becerileri" semineri verildi.

Program merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Semineri veren İş ve Meslek Danışmanı Bora Baykan "kursiyerlerin işe girme konusunda istekli olduklarını, işe girmede kendini tanıma ve geliştirmenin önemli olduğunu" dile getirdi.

Seminerde, Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Kazım Adak, Proje Koordinatörü Dr. Hasibe Özgümüş, Proje Asistanı Semiha Yazıcı da hazır bulundu.

RAKKAS projesi kapsamında açılan klarnet kursu eğitimlerine de devam edilmektedir.