Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, Zonguldak Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehir içinde yapılan trafik düzenlemesini eleştirerek, "Kafanıza göre yapamazsınız” dedi.

Zonguldak merkez trafiğinde kaos, keşmekeş ve başıbozukluğun devam ettiğine dikkat çeken Erol, şunları söyledi: “Belediye Başkanımızla Emniyet Müdürümüz iki gündür trafikte yeni bir uygulamaya gidiyor. Ankara tarafından Zonguldak merkezine girdiğinizde Soğuksu’ya gelmek 25 dakika. Zonguldak'ta amacımız münakaşa çıkarmak muhalefet olmak olumsuz eleştiri yapmak değil. Kendine bir tavsiyem var. Yalova Üniversitesinde 2012 yılında Türkiye'nin ilk ulaştırma ve trafik mühendisliği bölümü açılmıştır. Ulaştırma ve trafik mühendisliği ulaştırma ve trafik alanındaki problemleri belirleme ve çözüm bulmak için çalışıyorlar. Kent içi ulaşım planlama ve dizayn trafik yönetimi, trafik modelleme, simülasyon ve kavşak düzenleme ile çözülür.

Yardımcı olmak için bir çalışma yaptık, okuduk araştırdık. Bir merkezde trafikle ilgili düzenleme kararı verirken kafanıza göre karar veremezsin. Bununla ilgili kriterler var. Teknik veriler yıllık ortalama, 2 yıllık ortalama, 3 saatlik trafik hacmi ve 32 saatlik trafik olarak hesaplanmalı.  Bu trafik değerleri ile bunların formülasyonları var. Bu formülasyonlara göre yazılımlarımız var. Bunları simülasyonda uygulayacaksınız ondan sonra karar vereceksiniz. ‘Ben burayı kapatayım, şurayı açayım, şuradan geçiş vereyim, bunu bir deneyelim bakalım nasıl olacak’ bu şekilde Zonguldak trafiği kusura bakmayın da eğlenceye mahal bırakacak bir durum yok.“

Haber: Şebnem Saka