Necla Sağlam'ı evinde boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Tolga Kudu’ya müebbet hapis cezası verildi…

SON ANA KADAR İNKÂR ETTİ

Zonguldak kent merkezinde, 23 yaşındaki Necla Sağlam'ı evinde boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına Kocaeli 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan video konferans sistemiyle katıldı. Duruşmada ölen Necla Sağlam'ın annesi Serpil Gökyer ve yakınları da hazır bulundu. Kasten adam öldürme suçundan yargılanan 34 yaşındaki Tolga Kudu, dün yapılan duruşmasında müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta meydana gelen olayda Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda memur olarak çalışan Necla Sağlam, Kadırga rampasında yalnız yaşadığı evinde başına poşet geçirilerek öldürüldükten sonra boğazı kesilmiş halde bulunmuştu.

“BANA KOMPLO YAPILDI”

Olaydan 24 gün sonra gözaltına alınarak tutuklanan boya ve tesisat ustası Tolga Kudu, dünkü duruşmada son ana kadar suçlamaları kabul etmedi. Cinayetin ardından yapılan adli tıp incelemesinde tırnak arasında Necla Sağlam’ın dokusu, naylon poşet üzerinde el izi bulunan Tolga Kudu, hâkimin ve Necla Sağlam’ın avukatı Merve Kır’ın sorduğu sorulara çelişkili yanıtlar verdi. Sorulan bütün sorulara “Bana komplo yapıldı” diyerek inkar eden Kudu’ya mahkeme başkanı, “Düşünsene senin parmak izini alıp naylon poşete koyuyorlar, DNA bulgun adli tıp raporunda çıkıyor, kameralara görüntülerin yerleştiriliyor. Böyleyse Türkiye’nin en büyük komplosuyla karşı karşıyayız” şeklinde yanıt verdi.

“47 TANE DAHA KADIN ÖLDÜ”

Duruşması sonrası açıklama yapan Necla Sağlam’ın annesi Serpil Gökyer, bu tür suçluları idam edilmezse önünün kesilemeyeceğini belirterek, “ Öncelikle Avukat Merve Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Adalet yerini buldu. Benim kızımın hiçbir günahı, suçu yoktu. Ben devletten, kadınlara, kızlara ve çocuklara bunları yapanların idam edilmesini istiyorum. Bu tür suçlular idam edilmediği sürece bunların önü arkası kesilmeyecek. Bir tek benim çocuğum değil, 2016 Şubat ayından bu yana 47 tane daha kadın öldü. Devlet gerekeni yapsın. Biz bunu istiyoruz.  Bizim canımızı yakanların canını yaksınlar” dedi.

SAĞLAM’IN KATİLİ GAY MİYDİ?

Dava sürecinde yapılan incelemelerde mahkeme heyeti ilginç bulgulara rastladı. Necla Sağlam’ı boğarak ve boğazını keserek hunharca katleden Tolga Kudu’nun Sağlam’a tecavüz etmemiş olması Sağlam’ın avukatı ve mahkeme heyetinin dikkatinden kaçmadı. Yapılan incelemede Tolga Kudu’nun cep telefonun çıplak erkek fotoğrafları, erkek videoları bulundu. Uzun süredir kız arkadaşı olmadığı öğrenilen Kudu’nun işlediği cinayetle ilgili müebbet hapis kararı verildi ama sır perdesi hala aralanamadı.  

Aycan KARADAĞ