Memur Sen’e bağlı Zonguldak Sağlık-Sen 4. olağan genel kurulu Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Tek liste ile gerçekleştirilen genel kurulda Başkan Mehmet Ali Kara güven tazeledi.

162 delegenin oy kullandığı olağan genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolat, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren, delegeler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu salonda Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, genel kurul konuşması yaptı. Sağlık çalışanlarının canla başla hizmet ettiğine dikkat çeken Kara, şöyle dedi:

“Dünyamız zıtlıkların arttığı bir dönemi idrak etmektedir. Sınırsız bir teknolojinin yanı başında küçülen insanlık anlayışları, mazlumun kısılmış sesinin hemen yanında zalimin gür sesi haklılık parodileri gibi hususlar bu zıtlıklardan bazılarıdır. Ülkemizde halkın sağlığına emek veren 400 bini aşkın sağlık çalışanı, insana hizmet götürebilmek için canla başla çalışmaktadır. İnsanüstü bir gayretle halka sağlık hizmeti ulaştırmak için emeğini değil, hayatını ortaya koyan bir anlayışla yürüyüşlerine devam etmektedirler. Bu fedakarlıklarının karşılığında belki emeklerinin karşılığını alamıyorlar, ancak 75 bin milyon halkımızın hayır duasını alıyorlar. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere nerede bir emekçi varsa emeğinin karşılığını aldığı bir dünyanın hayalini kurmaktayız. Başta Sağlık-Sen Genel merkezimiz olmak üzere bu amaç için çoluğumuzdan çocuğumuzdan, yaşantımızdan fedakarlık ederek gece gündüz demeden çalışmaktayız.”

Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş ve AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, kürsü konuşmalarının ardından genel kurulun sağlık camiasına hayırlı olmasını dilediler. Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

“Mehmet Ali Kara, Muharrem Yener, Esin Nazioğlu, Ömer Tok, Mehmet Nesim Taşkıran, Ümit Çavuş, Kenan Agas.”

Denetleme kuruluna “Serdar Kılınçkaya, Ahmet Koraman, Mehmet Zeki Mekikoğlu, İbrahim Duvarcı, Deniz Karakuş” seçilirken disiplin kuruluna şu isimler seçildi:

“Yaşar Yorulmaz, Mehmet Hamzaçebi, Barış Fidan, Musa İnce, Turgut Özdemir.”