Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, yönetim kurulu Üyeleri Kenan Agas, Yiğit Osman Darıcı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Başhekim Bekir Hakan Bakkal, hastane başmüdürü Şener Başarslan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti.
Son yıllarda Bülent Ecevit Üniversitesinin eğitim alanında yüksek lisans, yoğun bakım sertifikaları ve çalışanlara yönelik etkinliklerini yakından takip ettiğini belirten Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara; “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer ‘in çalışmalarıyla üniversitemize sağlık alanında kazandırılan kanser, kamuya bağlı ilk diyabet-obezite merkezlerinin açılması ile Üniversite hastanemiz bölgenin sağlık merkezi haline geldi. Bu nedenle Rektör Özer Bey ve tüm ekibine şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunarım. Bu çerçevede üniversite hastanesinin mali sorunlarıyla ilgili olarak üniversite yönetiminin gelir artırmaya yönelik sarf ettiği çabaların da farkındayız. Türkiye’deki üniversite hastanelerinin hemen hemen tümünde benzer mali sorunlar yaşanmaktadır. Bu kapsamda mevcut mali imkanlarla yapılan çalışmaların sonucu olarak hastanemiz çalışanlarının lehinde düzenlemeler yapılmıştır. Biz de Sendika olarak yaptığı çalışmalarda her zaman kendilerine destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Sağlık Sen Zonguldak şubesinin ziyaretinden memnun olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Sağlık alanında gerçekleşen yatırımların ve sürdürülen projelerin öncelikle Zonguldak’ta Üniversite olgusunun yerleşmesinde temel unsurlardan biri olduğunu vurgulayarak, "İnsan merkezli bir üniversite olmak için önceliklerimiz arasına ’sağlık’ yatırımlarını ilk hedefimiz olarak kabul ediyoruz. Sağlık Kampüsünün tüm projeleri tamamlandığında Üniversitemiz sağlık eğitimi ve sağlık hizmetinde önemli bir merkez haline gelecek. Tamamlanmış projelerin olumlu yansımalarını şimdiden görmeye başladık. Hastalarımız birçok tedavi olanağına başka bir merkeze gitmeden hastanemizde ulaşmaktadır. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının desteğini yanımızda görmek bizim açımızdan önemlidir. Hastanemiz çalışanlarının memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmaları bugüne kadar yaptık, bundan sonra da bu çalışmalara devam edeceğiz" dedi.