Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikler" kapsamında Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından organize edilen yangın tatbikatında sağlıkçılara teorik ve uygulamalı olarak yangın tatbikatı yaptırıldı.

Müdürlük bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatında İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Aysel Baysal tarafından yangın söndürmede kullanılan malzemeler hakkında bilgiler verildi. Deney kazanı içinde ateş yakılarak çalışanlara yangın söndürme cihazları ile olası bir yangın durumunda nasıl müdahale yapılacakları gösterildi. Yapılan tatbikatta herhangi bir yangın başlangıcında cihazların piminin çekilerek tereddüt etmeden yangına müdahale etmenin önemi anlatıldı.

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner yapılan tatbikatla ilgili “ Her yıl bu tatbikatların çalışanlarımızın katılımlarıyla yapılarak yangının çalışırken ve günlük hayatımızda büyük bir tehlike olduğunu hatırlatılıp, konunun ciddiyeti çalışanlarımıza yangın söndürme cihazlarının kullanımının yangın anında heyecanlanmadan nasıl kullanılacağı teker, teker öğretilerek hazırlıklı olmaları sağlanmaktadır. “ Dedi.