Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Bir süredir Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gördüğü sırada karaciğerinin iflas etmesi sonucu kalbi durduktan sonra doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürülen ve sonrasında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin son yolculuğuna uğurlandı. İlk olarak sabah saatlerinden evinin önünde helallik alındıktan sonra Kozlu Belediye binası önünde bulunan tören alanına omuzlarda getirilen Şahin, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şahin’in cenaze namazına AKP Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar’ın yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, eski milletvekilleri Ali Uzun ve Fazlı Erdoğan, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak kent genelinde görev yapan belediye başkanları, siyasetçiler, bürokrat ve STK temsilcisi ile birlikte yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

“ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP”

Kozlu Belediye Başkanvekili Mustafa Çakır, Ertan Şahin’in ölümünün çok büyük bir kayıp olduğunu ifade ederek, “Bugün çok büyük bir kayıp vesilesiyle buradayız. Kozlu’nun medarı iftarı, gece gündüz yılmadan yorulmadan Kozlumuz için çalışan Belediye Başkanımız Ertan Şahin’i ebedi istirahatgahına uğurluyoruz. Sayın Başkanımız Ertan Şahin’in sadece hayatı değil, bu dünyadan ayrılışı da bütün insanlar için özellikle Kozlu için büyük bir derstir. O vazifesini ifa ederken, belki de istirahat etmesi gereken bir dönemde ısrarla vazifesine gitme iradesini göstermiş, hizmetini ulvi bir görev olarak son ana kadar hissetmiş. Amansız bir hastalık sonucu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görürken dün saat 16.00’da başkanımız kaybettik” dedi.

“BAŞKANIMIZI KAYBETMEKTEN ÇOK ÜZGÜNÜZ”

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ise, “Zonguldak’ta uzun süre görev yaptıktan sonra siyasete atıldım. Değerli Ertan kardeşimizle tanıştım. Kendisi Kozlu’da çok güzel çalışmalar yaptı. Biz de kendisini destekledik. Başkanımızı kaybetmekten dolayı çok üzgünüz. Ailesine sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

“KİMSEYE DARILMAYA GELMEZ”

Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya şu sözleriyle Ertan Şahin'i uğurladı; “Hizmet şehidi Ertan başkanıma Allah rahmet eylesin. Ertan başkanımız sağlık sorunlarına aldırmadan hizmet bayrağını daha ileriye taşımak için var gücüyle çalıştı. Kimimizin Ertan abisi, kimimizin Başkanı, kimimizin Ertanıydı. Bize dersler vererek aramızdan ayrıldı. Bu fani dünyada hiçbir şey küsmeye darılmaya gelmez. Ertan başkanımız bütün Kozlu’nun gönlünde yer etmiş bir şahsiyetti. Yaptığı hizmetlerle anılacak. Ama geri kalan hizmetleri devam ettirmek belediye meclisinin, bizim görevimiz olacak. Hepimizin hakkı helal olsun. Sözün tükendiği yer. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun."

Konuşmaların ardından ilçe müftüsü tarafından helallik alındı. Törende duaların edilmesinin ardından cenaze namazı kılındı. Dualar ve Teşrik Tekbirleri eşliğinde Ertan Şahin'in cenazesi tören alanından alınarak cenaze aracına götürüldü. On binlerin uğurladığı Ertan Şahin, Şehitler Mezarlığı'nda defnedildi. (Umut ERSES)