Zonguldak Valiliği ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkıları ile Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’ne alınan ‘Şahin’ olarak tabir edilen motosiklet tanıtıldı.
Motosikletin ilçeye hayırlı olması dileğinde bulunan Kaymakam Serkan Keçeli, “Yeni yapılan düzenleme ile birlikte trafikte önemli sıkıntılar yaşıyorduk. Park halindeki araçlarımız vatandaşlarımızı zor durumda bırakabiliyordu. Yeni yapılan düzenleme ile birlikte trafik ekipleri ile zabıta araçlarının düzeni sağlaması güçtü. Otomobille sağlayamadığımız güvenliği ‘Şahin’ diye tabir ettiğimiz motosikletimiz ve görevli arkadaşlarımızla birlikte başta iki ana caddemiz olmak üzere hızlı ve seri bir şekilde trafik aksatılmadan herkesin istediği yere zamanında ulaşmasını sağlayacak. Kimsenin hakkına zarar vermeden trafik akışını sağlamak için bu motorumuz görevlendirildi. Şu anda bir adet inşallah bu motorların devamı gelir. İlçemizdeki şu aralar en önemli sorunlardan biri olan trafik düzenlenmesini sağlanması anlamında önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Yeni yol düzenlemesinden sonra işimiz epey zorlaştı. İnşallah bundan sonra daha rahat bir trafik düzeni olur” dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise yaptığı açıklamada , “Emniyet Müdürlüğümüze böyle pratik hizmeti getirdikleri için Çaycuma halkı adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Ayrıca Şahin timinde görevli memurun kullanacağı yaka kameraları tanıtıldı. Görüntü ve sesli kayıt yapma özelliği bulunan kameralar sayesinde polis ile sürücüler arasında yaşanabilecek olası bir olumsuzluğu karşı görüntü kaydının delil olarak kullanılabileceği belirtildi. Tanıtıma, Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, Karakol Amiri Nahit Konca, İlçe Trafik Amiri Selami Turgut katıldı.