Yerel basında çıkan Beycuma’nın erkek nüfusu fazla haberi tartışması yaşandı.  CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz, çıkan habere tepki göstererek, Beycuma Belediyesi’nin sahipsiz bırakıldığını söyledi

“SAHİPSİZ BIRAKTILAR”

İl Genel Meclisi’nin Şubat Ayı 4’üncü oturumunda yerel basında çıkan Beycuma Belediyesi’nin erkek nüfusu fazla olmasıyla ilgili habere, Beycumalı CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz tepki gösterdi. Yılmaz, “Beycuma bölgemiz sahipsiz bırakılmıştır. Hala 7 km’lik yol yapılmadı. Bu yüzden gençlerimiz işsiz kalmıştır ve bundan kaynaklı evlenemiyorlar. Bu yüzden erkek nüfusumuz hızlı artmaktadır” diye tepki gösterdi.

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Şubat ayının 4’üncü birleşimi, Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında dün yapıldı.  Toplantıya başlamadan önce CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman’nın babasının vefatı sebebiyle başsağlığı mesajları verildi. Meclis toplantısı, bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup,onaylanmasının ardından birleşimin tek maddesi olan “Denetim Komisyonu’nda çalıştırılmak üzere görevlendirilecek uzman denetçinin ücret tespitinin ve çalışma gününün belirlenmesi ile ilgili 2 sayılı raporun görüşülmesi” ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

“KÜLTÜR OLARAK GERİ KALDI”

Gündem dışı söz olan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz, Yerel basında çıkan haberde Beycuma’da erkek nufüsunun fazla olmasıyla ilgili habere açıklamada bulundu. Kendisinin Beycumalı olduğunu belirterek, “TUİK’in yaptığı verile göre yerel basında bir haber yapılmış. Beycuma’nın nüfusunun 4’te 3’ü erkek, 4’te 1’i kadın olarak verilmiş. İlk başta Beycuma’da cezaevi var. Burada çoğunluk erkeklerden oluşuyor. O yüzden erkek nüfusunun artığını görüyoruz. Beycuma bölgemiz sahipsiz bırakılmıştır. Hala 7 km’lik yol yapılmadı. Bu yüzden gençlerimiz işsiz kalmıştır ve bundan kaynaklı evlenemiyorlar. Bu yüzden erkek nüfusumuz hızlı artmaktadır. Beycuma bölgemize yatırım yapmalıyız. Burada en büyük görev Tarım İl Müdürlüğü’ne düşüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü defalarca uyarmamıza rağmen bu meclise de gelip herhangi bir bilgi vermedi. Bu konuda Sayın Valimizin kulaklarını çınlatmak istiyorum. Bu konuya kendisi el atarsa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürünün Beycuma ile ilgili etkin bir çalışmaya gireceğini tahmin ediyorum. Beycuma bölgemiz, çok fazla göç veriyor. Kalan erkek nüfusu kendisini kurtaramamaktadır. Belediyemizde lise olmasına rağmen kültür bakımında geri kaldığını görüyoruz. Beldemizde lise olmasına rağmen kültür seviyesinin yüksek olduğunu söylemek olanaksızdır” dedi.

“KÜLTÜRLERİ DE GAYET YERİNDEDİR”

CHP’li Yılmaz’ın konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili İsmail Terzi, Nebahattin Beyin sözlerine katıldığını fakat Beycuma’nın kültürel anlamda geri kaldığını söylememenin yanlış olduğunu vurgulayarak,  “Nebahattin Bey’in söylediklerinin bir kısmına katılıyorum. Beycuma’nın Karayolları’na ait 7 kilometrelik yolu yapılmadı. Standartlara uymayan bir yoldur, cezaevinin orada bulunmasından dolayı trafiğin de yoğun olduğu görülüyor. Defalarca gerekli yerlere iletilmesine rağmen, ilgililere söylenmesine rağmen yapılmadı. Katılmadığım konu ise ”kültürel yönden geri kalanlar Beycuma’da kaldılar”  sözlerine katılmam mümkün değil. Beycuma, çok eski bir beldedir. Kültür seviyesi vardır. İşi gücü orada olan ya da emekli olan orada kalmak zorundadır. Kültürleri de gayet yerindedir” şeklinde konuştu.