Ereğli'de "Zonguldak 30 yıldır hizmet almadı" diyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'a AKP'li Zonguldak eski Belediye Başkanı Secahattin Gonca'dan cevap geldi. 

Alan'ın defalarca benzer açıklamalar yapması karşısında bu açıklamayı yaptığını ifade eden Gonca'nın sitem dolu sözleri şöyle:

"26 Eylül pazar günü Ak parti Ereğli ilçe teşkilatının düzenlediği kaynaşma ve dayanışma toplantısında Zonguldak Belediye Başkanı Sn Dr Ömer Selim Alan’ın yapmış olduğu konuşmadaki geçmişi eleştiren “Zonguldak 30 yıldır hizmet almadı” ifadesi basın kuruluşlarımızın internet sitelerinde yer almıştır.
 Sayın başkanın bu ifadeyi Zonguldak belediyesinin geçmiş 30 yılı için isim vermeden kullandığı aşikardır. Bu 30 yılda Zonguldak Belediyesinde çeşitli parti ve belediye başkanları görev yapmıştır. Siz isim vermeden açıklama yaptığınızda herkese cevap hakkı doğar, bunun sonucunda da gereksiz tartışmalara neden olursunuz.
2004-2009 yılları döneminde Ak partili Belediye Başkanı olarak şahsım da görev yapmıştır. Diğer dönemler beni ilgilendirmiyor. Her parti veya Belediye Başkanı kendi döneminden mesuldür.
Sayın Başkan, yaptığı konuşmada Zonguldak 30 yıl hizmet almadı ifadesi ile bilerek veya bilmeyerek birlikte mensubu bulunduğumuz AK partiyi ve dönemin Belediye Başkanı olarak şahsımıda kamuoyu önünde eleştirdiğinin acaba farkında mıdır?
Dönemimde şahsımın gayretleri, Milletvekillerimiz, Meclis üyelerimiz ve teşkilatlarımızın destekleri ile yıllık 50 Milyon TL bütçeyle yapılan, biyolojik arıtma tesisi, sahildeki vahşi çöp döküm alanının kapatılması, Ulutan barajına tünelle ilave su kaynağı getirilerek şehrimizin içme suyu sıkıntısının ortadan kaldırılması, şehir geçişi çevre yolu, Acılık dere üstü kapatılması ve Soğuksu-müftülük bağlantısıyla meydana getirilen alternatif geçiş yolları, Soğuksu halk pazar yerine yıllar sonra 200 araçlık açık otopark yapılması, şehrimizde  ilk defa yapılan şehrimiz  imar ve imar-ıslah  planlamaları İle imarlı tapularının dağıtımı çalışmaları başta olmak üzere bir çok önemli hizmetlerin altına imzamız atılmıştır.
Belediye Başkanımız Sn Dr.Ömer Selim Alan’nın geçmiş yıllara  yönelik eleştiri yaparken 2004-2009 yıllarında Zonguldak Belediyesinin AK Partili Belediye Başkanı tarafından yönetildiğini dikkate almalıdır. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlara ve Ak Partili belediye başkanlarına yönelik geçmişte yaptığımız hizmetlerimizi halka anlatın talimatı da önemlidir.
Zonguldak Belediye Başkanımız Sn Dr.Ömer Selim Alan’ın daha öncede zaman zaman  isim vermeden 30 yıldır hizmet yapılmadı eleştirileri basında yer almıştı. Aynı partiye mensup olduğumuz için tarafımca gerek sosyal medyada gerekse basında bu açıklamalarına herhangi bir cevap verilmemiştir.
Konunun önemi tarafımca daha önce Sayın Alan’la 23 Ocak 2021 tarihinde telefonumdan gönderdiğim ve aşağıda paylaştığım WhatsApp mesajla İyi niyetle paylaşılmıştır. Ancak zaman zaman aynı açıklamalara devam edilmesi son olarak da Kdz Ereğli teşkilatının toplantısında aynı ifadelerin kullanılması karşısında şahsım kamuoyu karşısında zor durumda bırakılmıştır.
Üzülerek bu açıklamayı yapmak zorunda bırakıldığımı belirtmek isterim"