Davut Acar, ihale üzerine ihale alıyor… Zonguldak Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk iddialarına rağmen Akdemir ve Darende sessizliğini koruyor… Halkın Sesi’nin ulaştığı gizli tanık, ihalelerin tek tek incelenmesi halinde milyonlarca kamu zararının ortaya çıkacağını iddia ediyor.

SAHTE BELGEYLE İHALE ALMIŞ

Zonguldak Belediyesi’nde yapılan ihalelerde Arelel İnşaat’ın neden olduğu kamu zararına rağmen Acar’ın hala farklı dosyalar adı altında iş aldığı yönünde çıkan iddialara rağmen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Başkan Yardımcısı Erhan Darende sessizliğini koruyor. Akdemir döneminde yaklaşık 80 milyon liralık doğrudan temin ve ihaleli iş alan Davut Acar, yaşadığı ticari iflasa rağmen Zonguldak Belediyesi’nden çıkmıyor. Halkın Sesi, Aralel ve Acelel İnşaat’ın girdiği ihalelerde sahte belge kullanıldığı bilgisine ulaşmasına rağmen ne Belediye, ne de Cumhuriyet Savcılığı resmi bir tahkikat başlatmadı.

FOTOKOPİDE İHALE DOSYASI HAZIRLAMIŞ

Halkın Sesi’nin ulaştığı gizli tanık, özellikle Davut Acar’ın ve aile şirketinin aldığı ihalelerin mercek altına alınmasını istiyor. Gizli tanık, Acar ve aile şirketinin girdiği ihalelerde, SGK ve Vergi Dairesi’ne milyonlarca lira borcu olmasına rağmen Zonguldak Belediyesi’ne sahte “Vergi Borcu Yoktur” belgesi  verdiğini öne sürdü. Gizli tanık, yine Acar’ın iş teslimatında daha az vergi ödemek için fotokopide sahte irsaliye fişi basarak milyonlarca lira vergi kaçırdığını öne sürdü. Halkın Sesi, kamuoyu adına Başkan Akdemir ce yardımcısı Erhan Darende’yi açıklama yapmaya davet ediyor. Halkın Sesi, konuya duyarsız kalarak milyonlarca kamu zararına göz yuman kolluk kuvvetlerini ve yargı mensuplarını da kamuoyunun takdirlerine bırakıyor.