İzmir'de, açtıkları sahte galerilerle vatandaşı dolandıran ve güven yoluyla milyonlarca lira vurgun yapan bir çete çökertildi.

 ŞİKAYETLER ÜZERİNE, POLİS İZMİR BAŞTA OLMAK ÜZERE İSTANBUL, ANKARA VE ZONGULDAK'DA 7 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI, BUNLARDAN 6'SI TUTUKLANDI 

 Konuyla ilgili inceleme başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir dahil toplamda beş ilde aynı yöntemle vatandaşların dolandırıldığını tespit etti. Geniş çaplı bir araştırma sonucunda, İzmir merkezli olarak İstanbul, Ankara, Sakarya, Zonguldak illerinde operasyon düzenlendi. Eş zamanlı yapılan baskınlarda toplamda 7 kişi gözaltına alındı. 7 kişiden 6’sı, suçları sabit görülüp tutuklanarak cezaevine konuldu.

DOLANDIRICILAR HER ŞEY YASAL ZEMİNLE YAPTI, PARALAR UÇTU

Tutuklanan dolandırıcılar, her şeyi yasal zeminle yaptıkları için bu durumda hem vatandaşlar, hemde diğer galeri görevlileri mağdur oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, özelikle araç satışlarında paranın tamamının alınmadan satışın yapılmaması gerektiğini vurguladı.