Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından Kozlu Ilıksu’da PİMKA isimli firmaya kiralama yoluyla verilen taş ocağına ortak olan ARELEL İnşaat, sahte kantar fişleriyle devleti milyonlarca lira dolandırdı. Resmi kantar fişi yerine bilgisayardan aldığı çıkışlarla düzenlediği sahte kantar fişlerini Zonguldak Belediyesi, İl Özel İdare ve Orman İşletmesi Müdürlüğü’ne vererek bu sayede Vergi Dairesi’ne ve MİGEM’e vereceği milyonlarca lira vergi ve kiradan kurtaran Acar, bu sayede MİGEM’e ürettiğinin onda biri kadar bile beyanda bulunmuyor. 

Halkın Sesi, ARELEL İnşaat’ın mal verdiği İl Özel İdare, Orman İşletmesi ve Zonguldak Belediyesi’nde yaşanan sahte kantar fişi vurgunuyla ilgili MİGEM’e, Vergi Dairesi’ne ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyor.

İşte Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk’ün ve Davut Acar’ın cevaplarını bekleyen sorular:
 

1- ARELEL İnşaat ve PİMKA ortaklığı Ilıksu’daki taş ocağından son 2 yılda ne kadar üretim yaptı? Yaptığı üretimin ne kadarını MİGEM’e bildirdi? 

2- ARELEL İnşaat’ın resmi ihaleyle kamu kurumlarına verdiği taş ve mıcırın miktarı ile MİGEM’e bildirilen üretim miktarı arasındaki milyonlarca liralık rödevans bedeli kimden tahsil edilecek?

3- ARELEL İnşaat’ın Alaborina’nın önünde yolda meydana gelen çökme için bin 900 ton taş ve hafriyat nereye döküldü? Normal şartlarda bir kamyonun 26 ton taşıma kapasitesi olduğu düşünülürse oluşan çukura 73 kamyon hafriyat dökülmesi imkansız olduğuna göre bu taş nereye döküldü?

4- ARELEL İnşaat’ın sahte kantar fişleriyle farklı tarihlerde resmi kurumlara verdiği mıcır ve taşın nakliyesini yapan kamyonların plakası ve şoförleri incelendiğinde bahsi geçen şirkette bu araçların olmadığı şoförlerin çalışmadığı gözlenecektir. Peki tonlarca taş ve mıcır, kamu kurumlarına olmayan kamyon ve şoförlerle mi nakledildi? 

5- Zonguldak Belediyesi’nde ARELEL İnşaat’ın yaptığı işleri denetleyen ve teslim alan Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk bu yolsuzluğa nasıl göz yumdu?