Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu ve Üyeleri 13 Mart Pazar Günü Yapılacak Olan 7.Genel Kurul öncesi kahvaltıda bir araya araya geldi.

Maden Mühendisleri Odası Lokali’nde düzenlenen kahvaltıya Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, Dernek Yönetimi ile Üyeleri, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Çeşitli STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

16 Yıllık başkanlık döneminde dernek olarak hiçbir şaibeye karışmadıklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, içinde oldukları camiayı art niyetli kişilere teslim etmeyeceklerini söyledi. Dernek olarak yaptıkları faaliyetler hakkında da bilgi veren Şirin, önümüzdeki genel kurul öncesi yeni ekip kurarak yola devam edeceklerini söyledi. Kahvaltıda konuşmaya yapan Şirin şu ifadelere yer verdi; “Tüzüğümüz gereği her 3 yılda bir olağan genel kurul yapmaktayız. 13 Mart Pazar günü yedinci olağan genel kurulumuzu yapacağız. Bizde genel kuruldan önce arkadaşlarımız ile bir araya gelelim kahvaltıda buluşup toplantı yapalım istedik. Derneğimiz Zonguldak’ta faaliyetleri ile her zaman gündem de olan bir dernektir. Bizim en büyük faaliyetimiz engellilerin istihdam sorunu için yaptığımız çalışmalardır. Bunun için devlete ve kamuya eleman alındığında EKPSS ve kura çekimi yapılıyor EKPSS’ye giren arkadaşlarımız için geçen dönem düzenlediğimiz şekilde bu senede halk eğitim merkezi ile KPSS’e hazırlık kurslarımızı yine açtık. Bu kursların içinde işaret dili eğitim kursu dahil ayriyeten tekstil makinaları üzerine kurs açtık. Burada mesleği öğrenen arkadaşlarımız özel sektörde rahatlıkla iş bularak gelir elde ediyorlar. Bunların dışında bilgisayar kursları da düzenledik ancak bilgisayarlarımız çok eski olduğu için özelliklerini kaybetti bunun için yeni proje hazırlıyoruz yeni bir bilgisayar odası hazırlayarak tekrar bilgisayar kurslarımıza devam edeceğiz. Bizler yönetim kurulu olarak her zaman dürüstlükten yanaydık ve hiçbir şaibeye yer vermeden 16 yıllık başkanlık görevimde yönetim kurulu arkadaşlarım ile görev yaptık. Allah’a şükür derneğimiz ile ilgili en ufak bir şaibeye ve yolsuzluğa rastlanmadı. Genel kurulda herkes aday olabilir geçen yaptığımız genel kurulda bazı olumsuzluklar yaşandı. Aday olan arkadaşlarımız seçimi kaybedince seçimin iptali için mahkemeye başvurdular ancak yeni bir genel kurul geldiği için bu dava otomatikman düşmüş oldu. Biz hiç kimseye aday olamazsın demiyoruz. Ancak aday olan kişilerde bu derneğe ve benim şahsıma hiçbir şekilde hakaret edici yalan dolan iftiralar atmaya hakkı yoktur. Bu derneği alıp bu duruma getirene kadar bizle mücadele veren çekirdek kadro benim karşıma bir aday ile gelirlerse ben bırakmaya razıyım. Ama başkalarının lafıyla biz bu camiayı art niyetli olan kişilere kesinlikle teslim etmeyiz. Çekirdek kadromuz bizim bu göreve devam etmemizi istedi bizde önümüzdeki günlerde yönetim kurulu arkadaşlarımız ile toplanıp yeni ekibimizi kuracağız ve yola devam edeceğiz.”