CHP Zonguldak Merkez İlçe Danışma Toplantısına, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e yönelik eleştirileri damgayı vurdu:

“Sana demedim mi?”

Dün GMİS salonunda yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Tuprcu ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir arasındaki polemik toplantının önüne geçti. Özel bir işi olduğu için konuşmasını yaptıktan sonra salondan ayrılmak isteyen Başkan Akdemir’e “Beni dinlemeden salondan ayrılamazsın” diyen Şerafettin Turpcu, Zonguldak Belediyesi ve Muharrem Akdemir’e ağır eleştirilerde bulundu. Salondan gelen tepkiler üzerine de toplantıdan ayrılmaktan vazgeçen Akdemir, eleştireler karşısında politik yanıtlar vererek soruları geçiştirdi.

TUPRCU YÜKLENDİ, AKDEMİR KAÇTI!

Özellikle TIR parkı bölgesine yapılmak istenilen cami projesinin meclisten geçmesinde Muharrem Akdemir’i sorumlu tutan Turpcu, cami projesinin görüşüldüğü meclis toplantısı öncesinde kendisini uyarmasına rağmen Akdemir’in şehirden ayrıldığını hatırlatan Akdemir, “Sana demedim mi?” dedi. Zonguldak Belediyesi’ne CHP’li gençlerin işe alınmayışına da tepki gösteren Turpcu, Akdemir’in demokrasi nöbetine katılışını da eleştirdi. Akdemir ise sorulara yanıt vermek yerine yaptığı çalışmaları anlatmakla yetindi. CHP’li eski İl Başkanlaı Halil Furat ve Ertuğrul Koltuk ise Turpcu’nun Akdemir’in eleştiren açıklamalarının doğru olmadığını savundular.

 “CHP BİR İDEOLOJİ PARTİSİDİR”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ise toplantıda yaptığı konuşmada CHP’nin nasıl iktidar olacağını düşünmek yerine CHP’de nasıl iktidar olunacağı hesapları yapıldığına vurgu yaparak, “CHP, ne sadece bayrağında altı ok olan tarihi bir partidir, ne sadece sosyal demokrat bir partidir, ne de siyasi kimliğini arayan bir partidir. CHP bir ideoloji partisidir. En tepeden mahalledeki üyeye kadar herkes parti içi iktidar için inanılmaz bir ‘enerji’ sarf ediyor. Mahalle delegeliği için bile gösterdiğimiz çabayı Türkiye'de iktidar olmak için harcasak hiçbir parti CHP'nin karşısında duramaz” şeklinde konuştu.