ŞANAL: BİZE GÜVENİN

CHP Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuştu:

CHP Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı ve aday tanıtım töreni miting havasında açıldı. Gazipaşa Caddesi üzerindeki açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Yunus Emre’nin yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Millet İttifakı adayları ve partililer ile vatandaşlar katıldı.

GÜNEY: MÜHENDİSLE YOLA ÇIKIYORUZ

Törende konuşan İl Başkanı Hakkı Güney, “31 Mart Zonguldak’ın kaderi. İşi iyi bilen adayımız ile nerede kalmıştık ile başlayacağız. 3 sene başkan yardımcılığı yapmış kardeşimiz Şenol Şanal, artık Zonguldak Belediye Başkanlığı için kendini geliştirmiştir. Pratik zekası ve katılımcı belediyeciliği olduğunu biliyoruz. Bütün partilere de Şenol Şanal’ın Zonguldak’ın kaderini değiştireceğini biliyoruz. 31 Mart Zonguldak için çok önemli. Bu yüzden mühendisle yola çıkıyoruz. Ben kendilerine inanıyorum. Çıktıkları bu yolda yanlarında olduğumuzu bilsinler. Kendilerine bu yolda başarılar diliyorum.” dedi.

ŞANAL: BİZE GÜVENİN

Millet İttifakı Zonguldak Adayı Şenol Şanal , “Bizler bu şehrin kaderini değiştirmek için yola çıktık. Yanımızda bize güç veren arkadaşlarımız olacak. Bizler sizlerin ilgisiyle sevgisiyle bu işi başaracağız. Bundan böyle Zonguldak’ta hukuksal alanda hak hukuk ve adalet her şeyden önce gelecek. Herkese kurum hizmetlerinde eşit miktarda paylaşacak. Kimseyi ayrıştırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Sorunu olan gelecek ve çözeceğiz. İnsan odaklı yönetimi hayata geçireceğiz. İnsan odaklı projelerle herkesin yüzünü güldüreceğiz. Kadın ve gençlere yönelik projelerimizi hayata geçireceğiz. İstihdam yaratacağız. İşsizlere iş kapısı bulacağız. Genel Başkanımız asgari ücretin en az 2200 lira olmasını söylemişti. Ama biz bu şehirde emek harcayanlara en az 2500 lira vereceğiz. Eksiği de biliyoruz kusuru da biliyoruz. Yeri geldiğinde özür dilemeyi de biliyoruz. Asfalt tesisi kuracağız. Bize güvenin. Ne aldanan ne aldatan olacağız. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YAVUZYILMAZ: ZONGULDAK’I SOLUN KALESİ OLARAK TUTMAYA VAR MISINIZ?

Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, şunları söyledi:

“Size karşı hep dürüst oldum. İnandığım ve yaşadığım gerçekleri hep sizinle paylaştım. Parti liderlerimizin bir araya gelerek İYİ Partiyle yaptığı ittifakı konusunda hep birlikte bir mutabakata vardık. Her birimiz bu mutabakatın altına imzamızı attık. İmza demek namus demek, şeref demek. Ve biz bunun altına imzamızı attık. Gerek CHP İl Başkanımıza gerekse İYİ Parti İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu attıkları imzaların arkasında durdukları için. Bu attıkları imzaların arkasında durmayan AKP iktidarını 31 Marttan itibaren Türkiye karanlık tarihinin ardına atmaya hep birlikte omuz omuza başarmaya yola çıkmış bulunuyoruz.  

Aslında söyleyecek o kadar şey var ki. Bir türlü yapılmayan Mithatpaşa tünellerinden başlayarak bütün bunları, sanki Zonguldak’a yatırım gelmemesinin sebebi iktidar dışındaki partilermiş gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Aslında TTK’ya sadece bir lütuf gösterilerek 1000 işçinin alınacağını görüyoruz. Onun da nasıl olduğu belli değil. Hafta sonu kumar çekilecek. Bu kuralarda 30 bin, 40 bin kişinin kul hakkına girilmemesi için mücadelemizi yapacağız. Sadece 7 bin 200 işçinin çalıştığı kurumda istihdam sağlanana kadar, Filyos projesi hayata geçene kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Ben sizden solun kalesi olan Zonguldak’a oy istiyorum. CHP’nin değerlerine, ilkelerine, Atatürk’ün kurduğu bu partiye oy istiyorum. Birçok aday proje anlatılıyor. Bir çoğu da bir birinin benzeri. Bunlar büyük ölçüde spariş projeler. Meclis’i sallıyoruz biz.Hepsinin gözlerinin içine bakarak Zonguldak’ın gücünü haykırıyoruz. Ama yerelden gücümüzü alarak yapıyoruz. Burada Çaycuma Belediye Başkanımız var. Ağzından çıkan her şeyi gerçekleştiriyor. Önce asansör yapacağım diyor, sonra ne asansörü deniliyor. Bir bakıyoruz asansörü yapıyor. Sonra bisiklet yolu diyor bunu hayata geçiyor. Bütün belediyelere model olarak yeni modeli hayata geçireceğiz. İşte bu bütüncül belediyecilik anlayışını hayata geçirerek kalemizi hep birlikte tutacağız. Zonguldak’ı solun kalesi olarak tutmaya var mısınız?”

DEMİRTAŞ: 17 YILDIR NE YAPTINIZ ZONGULDAK’A?

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise “Heyecanlıyız. Güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. CHP ve İYİ parti Genel Başkanları Türkiye’nin geleceği için ortak bir karar aldılar. 50 üzerinde ilde ittifak ortaya çıktı. Zonguldak merkezde bu sinerjiyi görüyoruz. Bunun sonuçlarını inşallah 1 Nisan sabahı göreceğiz. Buradan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bun noktadan sonra geçmişte kalan küslükleri bir kenara bırakarak bu sinerjiyi Zonguldak’ta iktidara getirmek için hep birlikte çalışmalıyız. Artık küslükler geride kalsın.

Geçen gün bir milletvekili Zonguldaklı olmaya utanıyorum dedi. Sayın Hamdi Uçar. Ben kendisine şunu söylemek istiyorum. Sayın Hamdi Uçar, biz de sizden utanıyoruz. 17 yıldır ülkeyi ve Zonguldak’ı yönetiyorlar. Ne yaptınız 17 yıldır Zonguldak’a? Kentin içini boşalttınız. İnsanları iflasa sürüklediniz. İnsanların hali perişan. Herkes çok büyük sıkıntı yaşıyor. Mutfaktaki yangını görüyoruz. Bütün bunların sebebi 17 yıllık AKP iktidarı. Şimdi gelmişler. Zonguldak’ın içini boşaltmışlar, insanlarımızı açlığa mahkum etmişler, çıkıp Zonguldaklı olmaktan utanıyorum diyorlar.

Buradan Muharrem Başkanımıza da yaptıkları hizmetten ötürü teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Yeni belediye başkan adayımız Şenol Şanal’dır. Mühendistir kendisi, kenti daha ileriye götürecektir. Kendisinden söz alacağız. Söz mü başkanım? Hepinize teşekkür ediyor,saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

YUNUS EMRE: ZONGULDAK TÜRKİYE İÇİN SEMBOL ŞEHİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, şunları söyledi:

“Şenol Başkana çok güçlü alkış istiyorum. Şenol abiye alkışlar. Çaycuma ve diğer adaylarımız için çok güçlü alkışlar istiyorum. Bir de İYİ partililere alkış istiyorum. Bu seçimlerde iki zihniyet var. Birisi kendine oy vermeyenlere illet diyen, zillet diyen bir zihniyet. Bir de Millet ittifakı var. Şenol bey çok iyi yetişmiş, Zonguldak’ı düşünen ve sorunlarına hakim, mesleğinde başarılı, çalışmalarında üstün başarılar göstermiş bir arkadaşımızdır. Kendisi Zonguldak’a layık bir isimdir ve kendisine güvenimiz tamdır. Partimizin ilkelerine bağlı, kimseyi ayırmayan, şeffaf ve hasap verebilir bir yönetimi ortaya koyabilecek biridir. Zonguldaklıların da kendisine vereceği desteği görmüş bulundum. Bundan ayrı bir mutluluk duyuyorum. Zonguldak Türkiye için sembol bir şehir. Ancak Zonguldak’ın iktidar uygulamaları sebebiyle önemli sorunlar ile karşı karşıya bulunduğunu, ekonomik gelişmesinin durduğunu, önemli sayıda göç verdiğini, emeğin kentinden emeklinin kenti olmaya başladığını öğrenmiş olduk ve ayrı bir üzüntü duyduk. Şenol beyin Zonguldak’ı bu manzaradan çıkartacak biri olduğunu biliyoruz. Millet ittifakı kapsamında iş birliği yaptığımız İYİ Partili dostlarımızdan da çok güçlü bir destek verdiklerini görüyoruz, bundan dolayı da mutluyuz. Sosyal belediyeciliğin bütün Türkiye’ye örnek olabileceğini biz düşünüyoruz. Zonguldak’ın böyle bir kapasitesi var. Yeter ki bir vizyon sahibi yönetim olsun, bu sebeple biz Şenol beyin arkasındayız, kendisini destekliyoruz. Kendisi burada çok iddialı ve büyük bir başarıyı ortaya koyacaktır. Bizim siyasi anlayışımız, daha çok kendi yaklaşımımızı vatandaşımıza anlatmak, kendi doğrularımızı, partimizin ilkelerini, değerlerini geniş kesimlerle paylaşabilmek.”

Emre, Zonguldaklı olmaktan utanma tartışmalarıyla ilgili olarak da “Bu açıklama çok talihsiz olmuştur. Nasıl bir kapsam içinde söyledi bilmiyorum ama benim gördüğüm herkes Zonguldaklı olmaktan gurur duyuyor. Bunun arkasında Zonguldak’ta dayanışma, bir birine sahip çıkan, kimseyi dışlamayan anlaşıyı var. Zonguldaklı olmanın gururu da sanıyorum bu durumdur. Üzüntü verici bir açıklamadır.” ifadesini kullandı.

(Şebnem Saka)