Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak Demokrasi Platformu bileşenleri ile bir araya geldi. Şenol Şanal Madenci kenti Zonguldak’ın sorunlarını çözmek için aday olduğunu ifade ederek “
Odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın düşünceleri bizim için çok önemli. Zonguldak Demokrasi Platformu yaşadığımız kentte çok önemli bir güç. Ben bu şehrin kaderini değiştirmek istiyorum. Yapacağımız her şeyi birlikte yapacağız. Demokrasi güçleri ilke birlikte çok güzel, kalıcı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Yerel yönetimler şeffaf olmalıdır, ben bunu sözünü size ve tüm Zonguldak’a veriyorum” dedi.
CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal, Zonguldak’ın yoğun sorunlarının çözümünde bir sıkıntılarunun olmayacağını vurgulayarak “ Odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın düşünceleri bizim için çok önemli. Bu meyanda yanınızda olmaktan çok mutlu olduğumuzu Demokrasi Platformu’nun bu şehrin hayatının yeniden yönlendirilmesi, yapılacak eserlerle ilgili bütün önerilerine açık olduğumuzu beyan ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilke ve prensipleri doğrultusunda hayata bakışımız, inancımız, hayallerimiz, umutlarımızla bir harman halinde işi şeyler yapmak üzere yola çıktık. Biz bu şehirde yaşayan herkesin yüzünü güldürmek istiyoruz. Bir mühendis olarak bu şehre dokunmak istiyoruz. Hep birlikte dokunalım diyoruz. Ben diye bir şeyimiz yok biz olarak hareket edelim. Bu kentin bütün insanlarına fayda sağlayalım. Zonguldak emeğin başkenti, emeğin başkentine yakışan ve bu şehirde yaşayan insanlara huzur veren, mutluluk veren birçok faaliyetleri birlikte yürütelim. Bunu istiyorum odalarımızın mensuplarımızın herkesin desteğini bekliyorum” diye konuştu.
Zonguldak Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, Her türlü çözümün ve demokratik mücadelenin yanında olacaklarını kaydederek “31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalar devam ediyor. Biz bu önümüzdeki süreçte Zonguldak’ta faaliyette bulunan sivil toplum örgütü olarak da sizlere başarılar diliyoruz. Bu süreçte umarım başarılı bir sonuç elde edersiniz. Bu sürece biz de katkı vereceğimizi buradan duyurmak istiyorum. Zonguldak’ın sorunları belli, siz de zaten Belediye meclisinde görev yaptınız bu sorunları biliyorsunuz tekrar hoş geldiniz, başarılar diliyorum” dedi.