YILLIK İŞLETME CETVELİNİNİN SON BİLDİRİM TARİHİ 30 NİSAN

Zonguldak Bilim sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bir basın açıklaması yaparak işletmeleri uyardı. Valilik basın bürosu kanalıyla yapılan uyarıda şunlar denildi:

Bilindiği üzere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’na göre Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin, her yıl Nisan ayı sonuna kadar “ Yıllık İşletme Cetveli ”bildiriminde bulunma zorunluluğu vardır.

Bu nedenle, İlimizdeki Sanayi Sicil Belgeli kuruluşların 2016 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerini 30 Nisan 2017 günü mesai bitimine kadar bildirmeleri gerekmektedir.Sanayi işletmeleri,İlMüdürlüğümüzün http://zonguldak.sanayi.gov.tr İnternet adresinde bulunan “e-hizmetler” bölümünde “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” başlığını tıklayıp daha önce oluşturdukları kullanıcı adı ve şifreleriyle çevrim içi bildirimde bulunulabilirler.

2016 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan 2017 günü mesai bitimine kadar vermeyen sanayi kuruluşlarına 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5. ve 9. Maddesi gereği (914,00 TL) lık idari para cezası uygulanacaktır. Bu sebeple Sanayicilerimizin Yıllık İşletme Cetveli bildirme sorumluluğunu son günlere bırakmadan yerine getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca Kanunun 4.Maddesi (a) ve (b) bendlerinde yer alan; verilecek beyannamelerde yazılı malumatta bir değişiklik vukuunda, kapanma ve tekrar faaliyete geçmesi hallerini 1 ay zarfında ilgili İl Müdürlüğüne bildirmeyenler Kanunun 9.Maddesi gereği  914,00 TL idari para cezası , Sanayi Sicil Belgesini yetkili memurlara ibraz etmeyenlere 457,00 TL, Sanayi Sicil Kanununa göre istenen malumatı hakikate aykırı olarak bildirenlere 1833,00 TL idari para cezası  verileceğinin bilinmesi önem arz etmektedir.

Yıllık işletme cetveli, e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi  (http://sanayisicil.sanayi.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda verilir.

Sanayi Sicil Bilgi Sisteminden kaynaklanabilecek zorunlu hallerde, 30 Nisan 2017 tarihine kadar taahhütlü posta, kargo ve kurye firmaları yoluyla ya da yazılı olarak gönderilen yıllık işletme cetvellerinin Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girişi İl Müdürlüğü tarafından yapılır.

Sanayi Sicil Bilgi Sistemi ve Sanayi Sicil işlemleri ile ilgili bilgi için İl Müdürlüğümüz ile iletişime geçilebilir.