Zonguldak Belediyesinin Kapuz Plajı’na kaçak girişleri önlemek için balıkçı kayıklarının bulunduğu alana da kilit vurması, balıkçıların kayıklara ulaşamamasına neden oluyor

Zonguldak Belediyesinin, Kapuz Plajı’na kaçak girişleri önlemek için, balıkçı kayıklarının bulunduğu plajın hemen yanındaki alanı demir kapı ile kapatması balıkçıları mağdur etti. Kayığına ulaşmak için giriş kapısından geçmek zorunda kalan balıkçılardan giriş ücreti istendiği iddia edildi. Uzun uğraşılar sonucunda kendilerinin giriş ücretinden muaf tutulmasını sağlayan balıkçılar, aynı muafiyetin balığa birlikte gidip, kayığı sahile birlikte çektikleri yardımcılarına da uygulanmasını ya da kilidin kaldırılmasını istedi.  

BELEDİYE İNSANLARIN RAHAT ETMESİ İÇİN Mİ YOKSA MAĞDUR ETMEK İÇİN Mİ VAR
Konuyla ilgili Halkın Sesi’ne açıklamalarda bulunan Balıkçı Mesut Köse, “Biz Kapuz balıkçıları olarak plajın hiçbir şeyinden faydalanmıyoruz. Teknelerimize ulaşmak için kullandığımız demir kapıya kaçak girişleri önlemek için belediye tarafından kilit vuruldu. Teknelerimize yalnızca giriş kapısından geçerek ulaşabiliyoruz. Orada da bizden ücret talep ediyorlar. Bu da bizi mağdur ediyor. Bu kilit kaldırılsın. Belediye insanların rahat etmesi için mi yoksa mağdur etmek için mi var” dedi.

BİZE YARDIM ETMEYE GELEN İNSANLARDAN ÜCRET TALEP EDİLİYOR
Kayık sahiplerine zorla da olsa geçiş izni verildiğini söyleyen Köse, “Bilindiği gibi balığa en az üç kişiyle gidilir. Sandallar karaya çekilirken de dört-beş kişi gerekir. Bu kez bize yardım etmeye gelen insanlardan ücret talep etmeye başladılar. Esas sorun çekek alanı ile plajı ayıran ve dalgalarla yıkılan duvarın yapılmamasından kaynaklanıyor. Bu duvarı yapmayan belediye bize adeta bedel ödetiyor. Bizi sıkıntıya sokan bu durum, Kapuz’un huzurunu da bozan bir hal olmadan, sayın belediye başkanımızdan, bu uygulamayı son vermesini talep ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.