Çatalağzı Beldesi Belediye Başkanı Adnan Akgün, “Eren Enerji’nin ve ÇATES’in sıcak suyunun konutlara bağlanmasını destekliyoruz” dedi.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık’ın kendisini ziyaretinde konuşan Akgün; “Pandemi süreci bizleri çok zor durumda bıraktı. Çok zorlu şartlarda çalışıyoruz. Bir torba çimento alacak paramız yok. Altyapı sıkıntılarımız devam ediyor. Kilimli ilçe öz evlat, Çatalağzı üvey evlat. Kilimli ilçe anayoluna asfalt var, Çatalağzı anayoluna asfalt yok. Çalışanlarımızın maaşlarını ödemekte çok zorluk çekiyoruz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde verdiğimiz sözleri tutmakta sıkıntımız had safhada. İller bankasından gelen paylarımız çok azaldı. Çatalağzı bölgesi, termik santraller üssü, demiryolu ana bölgesi, TTK kömür merkezi, limanımız var, buna rağmen gereken ve olması gereken maddi kazancı sağlayamıyoruz. Termik santraller beldemize istihdam, yatırım, üretim, katma değer, maddi ve manevi gerekli katkıları veriyor. Altyapı adına, kanalizasyon, asfalt dökümü ve sosyal sorumluluk projelerinde verdikleri destek için Eren Enerji’

ye teşekkür ediyoruz. ÇATES’de bugün için açılması ve üretim yapması belde adına önemli bir gelişme. Kamu ve özel kömür işletmeleri üretimlerini artırmalı. Çatalağzı dere ıslahı gerçekleşmeli. Eren Enerji’nin ve ÇATES’in sıcak suyunun konutlara bağlanmasını destekliyoruz. Şu an yaklaşık 1000 sayısında bir aileye enerji santralleri sıcak su veriyor. Çatalağzı beldesinde iki bin konut var, bunlara santral sıcak suyunu verebiliriz. 2012 yılında Vali Erdal Ata, döneminde projelendirilen, Zonguldak Valiliği, BAKKA, Kalkınma Bakanlığının da desteklediği ‘’Zonguldak Bölge Isıtma sistemi yapılabilirlik analizi’’ raporunun tekrar hayata geçmesine destek veririz” diyerek yetkililerden destek istedi.

Akgün, o dönem yapılan raporun tutarının da 150 bin TL olarak önemli bir rakam olduğunu, bugün için sıcak suyun konutlara verilmesi adına santrallerin türbinlerine yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. “Sadece Çatalağzı beldesinde iki bin konut var. Muslu ve Kilimli ilçesini de içine alırsak önemli bir konutun ısınması sağlanabilir. Santrallerin sıcak suyunun konutlara verilmesi adına ülkemizin bazı İl ve ilçelerinde bu konuda yapılan çalışmalar var. Hayata ve uygulamaya geçtiğini görüyoruz, bizzat ben de yerinde inceledim dedi.

“Çok zor şartlarda çalışıyoruz, iller bankasından paylarımız çok azaldı, gelir, gideri karşılamıyor, kasamızda paramız yok,yatırım yapamıyoruz. Enerji santralleri önemli ve değerli. Beldemizdeki enerji santralleri çok önemli görev yerine getiriyor. Eren Enerji bir çok altyapı adına asfalt dökümü, kanalizasyon, temiz ve pis sus giderlerinin yenilenmesi, sosyal sorumluk projeleri dahil bir çok çalışmaya maddi ve manevi destek veriyor. Teşekkür ediyoruz. ÇATES açılması önemliydi. ÇATES ‘de beldemiz için değerli. İstihdam, üretim ve verdiği katkılar, kamu ve özel maden sahalarından aldığı kömür hammaddesi, zincirleme etki yapıyor. Kamu ve özel kömür işletmeleri üretmeli Zonguldak’ta kömür üretimi ilimiz ve bölgemiz adına önem arz ediyor. Üretim ise halen istenilen seviyede değil. Üretim artmalı, istihdam sağlanmalı. Yeraltı kaynaklarımız da ekonomiye kazandırılmalı. Doğalgaz rezervlerinin ilimizde bulunması, ilimiz ve ülkemiz adına çok sevindirici bir gelişme.

Kilimli öz evlat, Çatalağzı üvey evlat Kilimli ilçe merkezli anayolda asfalt çalışmaları iki yıldır sürüyor, Çatalağzı Beldesi ana karayolunda ise asfalt çalışması yapılmıyor. Bizim sınırlarımıza gelince birden stop ediliyor. Bize üvey evlat muamelesi yapılıyor.31 Mart 2019 yerel seçimlerinde verdiğimiz sözleri tutmakta zorlanıyoruz. Belde içindeki deremizin ıslah olması çok elzem. Cumayanı bölgesinde geçmişte yaşadığımız doğal afet,sel ile ilgili halen daha bir çalışma yapılmadı.Bu konuda yetkililer ve ilgililer gereken çalışmanın yapılacağını söylediler, DSİ dahil hiçbir çalışma bugün için yok görünüyor. Herhangi bir aşırı yağmur yağması durumunda aynı felaketi Allah Korusun yaşayabiliriz” şeklinde konuşan Başkan Akgün ilgi beklediklerini de sözlerine ekledi.