CHP Kilimli İlçe Başkanı, Maden Mühendisi Erol Sarıal, Gelik'te özel sektör yeraltı maden işletmesinde incelemelerde bulundu. 
Gelik'te, özel sektöre ait yeraltı maden işletmeciliğinde ilk kez uygulanan, yarı mekanik ayak üretim sistemini, üretim, iş güvenliği, istidadam ve çevreye uyum açısından inceleyen İlçe Bakanı Erol Sarıal daha önce; 26 mart 2021 tarihinde kamuya ait TTK Gelik ocağında yarı mekanik üretim sistemi uygulanan yeraltı ocağında da teknik incelemlerde bulunmuştu. Çalışanlar için, iş sağlığı ve güvenliği koşullarına, verimlilik ve çevreye uygun madencilik için atılan adımlar nedeniyle iş adamı  Alaattin Kurnaz'ı, İşletme Müdürü Uğur Akkurt'u ve teknik ekibi kutlayan Erol Sarıal, havzada yeni üretim teknikleriin yaygınlaştırılması için, TTK yönetimine ve diğer özel işletme sahiplerine de çağrıda bulundu. 

Bu çalışmalar sonucu, CHP Zonguldak İl Başkanlığına, CHP Genel Merkez Yönetimine sunulmak üzere, "lZonguldak Yeraltı Kömür Madenciliğinde İş Sağlığı ve Güvenliği" koşullarına ilişkin önerilerden oluşan bir raporu hazırlanacağı bilgisine yer verildi.