CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Sarıal yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dostlarımız, Yol Kardeşlerimiz; Kilimlili ve Zonguldaklı Hemşerilerimiz;

Bir Ramazan ayı daha sona eriyor; Ramazan öncesi, yeni yılın ilk günüyle birlikte Yerli kömürün en önemli alıcısı olan Çates üretime kapatıldı. Özel ocaklarda yüzlerce çalışanımız işsiz ve aşsız kaldılar.

 

Yine aynı aylarda başlayan ve ülkemizi mart ayında etkilemeye başlayan Küresel Pandemi süreci, ilçemizde zaten yaşanmakta olan bu yoksulluğun üstüne binmiş oldu.

 

Dünya toplumları, yakın coğrafyamızda yer alan halklar ve ülkemiz 2020 yılı boyunca büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kaldı..Süreç henüz bitmiş değil..Ancak yavaş yavaş normalleşme adımları atılmaya başlandı..

 

İş alanları, ekonomik işletmeler kapatıldı. Bu süreçte insanlık büyük ölçüde yoksullaştı, salgın hastalığın sonucu olarak gıda sıkıntısı ortaya çıktı. Öyle ki, var olan gıdanın bile ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılması dahi bir sorun durumuna geldi. Zengin ülkeler dahil açlık tüm coğrafyalarda yayılarak küreselleşti.

 

Kuşkusuz ki, az gelişmişlik sürecini aşamayan, tarihi boyunca emperyalist kuşatma altında kalan ve buna ek olarak başarısız yönetimlerin elinde çırpınan ülkemiz bu süreci daha derinden yaşadı. Tüm ülkede, Zonguldak'ta ve Kilimli İlçemiz sınırları içinde birçok aile babası işsiz; bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocukları aşsız kaldılar.

 

Yardımsever muhtarlarımız, çok değerli yönetim kurulu üyelerimiz ihtiyaç sahiplerini tespit ettiler.. CHP Kilimli İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Kilimli üyeleri, CHP Zonguldak İl Başkanlığımız, Milletvekillerimiz, Belde Belediye Başkanlarımızın ve bir grup iyiliksever dostumuzun destekleriyle, bu süreç boyunca işsiz olan veya işsiz kalan ailelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmaya çalıştık. Yönetim Kurulumuz ayrı bir koldan ilçe merkezinde, Gelik Beldesinde ve köylerde, Belediye başkanlarımız beldelerinde halkla dayanışma örneği sergilendi. Hiç bir şey yapamadıysak da, hiç değilse mütevazi ölçülerde yardım ederek kanayan vicdanımıza merhem olmaya çalıştık.. Ancak bilinmeli ki; bizi arayarak destek isteyen hiç bir hane reisini geri çevirmedik.. Evlerine kadar giderek, hiç değilse bir kaç günlük gıda ihtiyaçlarını karşıladık..

 

Bayramdan sonra da, durum normalleşinceye değin işsiz kalan hemşerilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

 

Bayramınızı en içten duygularımızla kutluyoruz..

Sağlıklı huzurlu günler diliyoruz.

 

Saygılarımzla.."