Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ı ziyaret etti.
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ı makamında ziyaret ederek TOKİ konusunda destek istedi. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada TOKİ konusunda Zonguldak’ta yeterli gelişme olmadığını söyledi. Emeklilerin TOKİ konusunda müjdeli bir haber beklediğini ifade eden Sarıoğlu, “1 Kasım seçimlerinden aylar geçmesine rağmen Zonguldak’ta yeterli gelişme olmadı. Biz Zonguldak Belediye Başkanının ziyaret ettik, kendisine yazılı olarak raporlarımızı getirdik fakat olumsuz cevap verdi. Sayın Milletvekillerimizi parlamentoda ziyaret ettik. Sizinle bilindiği gibi sürekli diyalog içerisindeyiz. Açık konuşmakta fayda var, Zonguldak’ta yaşayan 150 bin emekli hükümetimize güvenerek, başbakanımıza güvenerek talepte bulundular. Biz taleplerimizi sayın valimize verdik. Sayın valimiz yazıları TOKİ daire başkanlığına gönderdi. Emekli haber bekliyor, emekli müjde bekliyor. Ama aylardır yeterli ve doyurucu açıklama yapılmıyor. Zaman zaman sizinle görüşmelerimizde dün için ihale yapılacağını ve söylediniz. Zonguldaklı emeklilerin gözü ve kulağı bu ihalede, acaba emekliye ne kadar kontenjan verilecek. Her gün derneğimize iki yüz kişi gelerek TOKİ hakkında bilgi istiyor. Biz dernek olarak emeklinin sesi ve kulağıyız. Biz emeklilerin sorunlarını ilçe başkanı olarak size ve Milletvekillerimize aktarıyoruz. Sayın valim ile de bu konu üzerine görüştük. Ama şunu açık konuşuyorum. Zonguldak’ta yaşayan emekliler müjdeli haber bekliyor, verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Biz istikrardan yana tavrımızı koyduk, gerekeni yaptık. Söz verip de yerine getirmeyenlere vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Biz her zaman ülke kalkınması için mücadele verdik. Ülke için çalıştık ve huzurdan yana tavrımızı koyduk. Bundan sonrada huzurdan yana tavrımızı koyacağız. Ama bizi ciddiye almayanları bizde ciddiye almayacağız” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Sarıoğlu ve yönetimine teşekkür etti. Çınartepe Mahallesinde yapılan TOKİ konutlarıyla ilgili önceliğin hak sahiplerine verildiğini ifade eden Karaduman, “Merkez Çınartepe, Baştarla mahallelerine yapılması düşünülen TOKİ konutlarıyla ilgili 31 Ağustos tarihi itibariyle 766 konut, dört iş merkezi, çevre düzeni ve alt yapı yapılmak üzere TOKİ tarafından ihale gerçekleştirildi. Öncelik burada TOKİ konutları yapılmasında oradaki hak sahiplerinin. Daha önceden mevcut mahalle içinde bulunan hak sahiplerinden sözleşme imzalayan vatandaşlarımız var. Bunlar burada yapılacak konutlardan daire sahibi olacaklar. Biz daha önce Milletvekilimiz Özcan Ulupınar ile TOKİ başkanımızı ziyaret ettik. Sizin taleplerinizi TOKİ başkanımıza ilettik. Bu iletme doğrultusunda TOKİ başkanımızda bizim düşüncemize destek vererek orada emeklilerimize konut bir pay ayırttık. Ama şu ihale sonucundan sonra öncelik hak sahiplerinin. Daha sonra emeklilerimize ve bu projeden konut almaya ya da bu projeden iş yeri ve konut alabilecekler. Biz bununla ilgili süreci yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde sayısal olarak TOKİ başkanımızla görüştükten sonra emeklilerimize yönelik TOKİ emekliler için konut üretiyor. Türkiye’nin her yerinde. Burada maliyet hesaplaması yapıldıktan sonra emeklilerimize buradan ne kadar konut ayrılmasıyla ilgili daha sonra sizlere açıklama yapacağız. Emeklilerimize burada TOKİ’den konut edindireceğiz. Bu yeterli mi değil tabi ki. Bu proje hazırlanırken burada emekliler için hiç konut yoktu ve bizim girişimlerimiz sonucunda emeklilerimize konut ayırttık. Bunun adedi ile ilgili maliyet hesabından sonra bilgi vereceğiz” şeklinde konuştu.