Zonguldak’tan da katılımların gerçekleşti

SATRANÇTA TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

TSF BAŞKANI GÜLKIZ TULAY: “DÜNYANIN EN GENİŞ KATILIMLI SPOR ETKİNLİKLERİNDEN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

 Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) Antalya’da düzenlediği rekor katılımlı “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları” 9 turluk zorlu ve heyecanlı mücadelelerin ardından sona erdi. Federasyon basın merkezinden yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin 81 ilinden, Zonguldak’tan ve KKTC’den 7'den 77'ye her yaş grubundan toplamda 2 bin 457 sporcunun hamlelerine sahne olan dev satranç turnuvasında, 26 kategoride şampiyonlar belli oldu. Avrupa Satranç Birliği (ECU) ve Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) yetkililerinin de katıldığı şampiyonanın ödül törenine ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili’nin sözleri damga vurdu. Azmaiparashvili, törende yaptığı konuşmada, “Türk satrancının son yıllardaki başarısı çok etkileyici. 700 bini aşan lisanslı sporcu sayısı ile Türk satrancı diğer ülkelere örnek oluşturuyor. Türkiye’nin özellikle küçükler ve yıldızlarda çok güçlü bir potansiyeli var. TSF, yaptıkları projelerle ve organizasyonlarla dünyadaki diğer federasyonları geride bırakıyor. Türkiye’de satranca olan ilginin artmasını memnuniyetle izliyoruz. Bu başarıyı sağlayan Federasyon yetkililerini kutluyoruz” dedi. 

ECU Başkanı’nın sözlerini “Türk satrancı adına gurur verici” diye niteleyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Satrançta Türkiye’nin attığı adımlar artık dünya satranç otoriteleri tarafından yakından takip ediliyor. Dev şampiyonamız da Avrupa ve dünya satranç otoritelerinin ilgisini çekti. ECU Başkanının, ECU ve FIDE yetkililerinin şampiyonamıza katılımları bizlere onur verdi. Türk satrancı, Avrupa’da ve dünyada tarihi zaferlere imza atmaya, geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam edecek” ifadelerini kullandı. 

ECU VE FIDE ÜST YÖNETİMİ DE ŞAMPİYONADA 

Oldukça coşkulu ve renkli görüntülere sahne olan törende, Küçükler 7 Yaş Genel Kategorisi’nde 2010 doğumlu Çınar Bayram ve Küçükler 7 Yaş Kızlar Kategorisi’nde Havva Elvan Çiftçi ‘en küçük katılımcı’ ödülünü alırken, turnuvaların başhakemlerine, gözlemcilerine de fidan sertifikaları takdim edildi. 

ZORLU YARIŞIN ŞAMPİYONLARI TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK 

Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda 7 yaş grubunda Yunus Emre Göğebakan, Kübra Yıldız, 8 yaş grubunda Arda Çamlar, Elif Ecrin Mirazlı, 9 yaş grubunda Yusuf Çağan Türkmen, Nehir Ertürk, 10 yaş grubunda Yankı Taşpınar, Elifnaz Akat, 11 yaş grubunda Efe Hakan Öztürk, WCM (Kadın Usta Adayı) Elif Keskin, 12 yaş grubunda ise Atakan Mert Biçer ve WCM Işıl Can şampiyon oldu. Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda, 13 yaş grubunda CM (Usta Adayı) Ekin Barış Özenir, Enes Tanrıverdi, Büşra Özbek, 14 yaş grubunda Emirhan Tarla, Eylül Çelik, 15 yaş grubunda Halil Özgün Kerem, WCM Çağıl Irmak Arda, 16 yaş grubunda FM (FİDE Ustası) Emre Emin Dedebaş, WCM Ece Özbay, 17 yaş grubunda Batuhan Özen, Yağmur Güçlü, 18 yaş grubunda ise Rıdvan Şakir ve Şevval Doğan şampiyonluğa ulaşan sporcular oldu. Emektarlar Şampiyonası’nın 50 yaş ve üstü kategorisinin şampiyonu İbrahim Tofan olurken, 65 yaş ve üstü kategorisinin şampiyonu ise Salih Muratoğlu oldu. 

Şampiyonalarda, küçüklerden 144, yıldızlardan 76 olmak üzere toplam 220 sporcu milli takım havuzuna girdi. Sporcular aldıkları derecelere göre Türkiye’yi “Dünya ve Avrupa Yaş Grupları” ile “Dünya ve Avrupa Okullar Satranç Şampiyonaları”nda temsil edecekler.